Manden bag Kirsten Birgit vinder fornem pris

Radioværten Frederik Cilius vinder Lauritzen-pris og 30.000 kroner for karakteren Kirsten Birgit.

Lauritzen Fonden har fornøjelsen af at invitere pressen til Lauritzen-prisen 2016. Foto: Scanpix/Marie Hald/moment/institute

Lauritzen Fonden har fornøjelsen af at invitere pressen til Lauritzen-prisen 2016. Foto: Scanpix/Marie Hald/moment/institute

Da Lauritzen-prisuddelingen løb af stablen søndag i Folketeatret i København, var nogle af de dygtigste og mest prominente skuespillere i Danmark til stede.

Dem og så en uddannet klarinettist, der ikke bare var med til showet, men faktisk også vandt årets "Wauw"-pris, som gives til en skuespiller, der har givet en overraskende præsentation.

Det var nemlig Frederik Cilius, der i år fik den store ære af at modtage prisen for rollen som hans alter ego, seniorkorrespondenten Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

- Det er en stor ære, især at få en skuespillerpris, når jeg slet ikke er skuespiller. Jeg er enormt beæret over at få så specifik en hæder, siger radioværten Frederik Cilius.

Hans karakter, den skarpe journalist Kirsten Birgit, er vært på Radio 24/7's satiriske program, "Den korte radioavis" sammen med Rasmus Bruun.

Frederik Cilius selv er ikke spor træt af karakteren.

- Hun er min sikkerhedsventil for al min harme og had, så når jeg har hende, bliver jeg meget mere zen. Et bedre menneske, der er rolig og i balance, siger Frederik Cilius.

Jernladyen er blevet et hit i Danmark, og det kulminerede blandt andet med, at den populære - omend fiktive - seniorkorrespondent blev hyldet af hundredvis af fans på Københavns Rådhusplads i juni.

Men nu er det ikke kun folket, men også Lauritzen-komitéen, der har udtrykt sin begejstring over Frederik Cilius' præstation som den kontante Kirsten Birgit.

Sammen med trofæet vandt Frederik Cilius også 30.000 kroner. Han understregede i sin takketale, at han deler æren med sin makker, Rasmus Bruun, men altså ikke pengene, og han fik det sagt på Kirsten Birgits sædvanlige facon:

- 30.000 er jo fint, men ikke hvis man deler det i to. 15.000 kroner, hvad kan man bruge det til, sagde den hædrede radiovært til et grinende publikum.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.