Manden bag Mandag Morgen

Erik Rasmussen er handlekraftig og får et væld af idéer. Han er dybt optaget af klimaet - og så kan han noget med internationale personligheder.

Erik Rasmussen er handlekraftig og får et væld af idéer. Han er dybt optaget af klimaet - og så kan han noget med internationale personligheder.

¤ Erik Rasmussen, chefredaktør, Hellerup, fylder i dag 70 år. Erik Rasmussen er en ildsjæl med mange facetter og gøremål. - Han er et intellektuelt, meget nysgerrigt menneske. Mange oplever ham sikkert som et kuglelyn, der har 1000 idéer. Han ved godt, at folk kan blive lidt overvældede af det, siger en medarbejder. Chefredaktøren og stifteren af tænketanken Mandag Morgen har altid haft fart på, og han er stadig ofte den, der møder først og går som den sidste fra mediehusets adresse i Valkendorfsgade i det indre København. I Erik Rasmussens univers er der meget kort fra tanke til handling, og han har et engagement og en troværdighed så stor, at han kan tælle en række internationale personligheder i sit netværk. Fødselaren er på hilsefod med såvel FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, som USA's tidligere vicepræsident Al Gore. I opløbet til klimatopmødet COP15 i København lykkedes det Erik Rasmussen og Mandag Morgen at danne klimarådet Copenhagen Climate Council og samle toppen af international business til et højtprofileret "Erhvervslivets klimatopmøde" i Bella Center. For det er i sidste ende virksomhederne, der skal drive værket i den nødvendige grønne omstilling af hele vores levevis i en verden med stadig knappere ressourcer. Og konferencen havde da også deltagelse af navne som Ki-moon, Gore og EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barroso. Erik Rasmussen kunne for nogle år siden fejre 50 års jubilæum i journalistfaget. Han arbejdede på lokalaviser, inden han 27 år gammel blev chefredaktør for Børsen 1969-1975. Derefter var han direktør i Egmont og udgiver på forlaget Management. Senere grundlagde han Børsens Nyhedsmagasin, der i dag er overtaget af Berlingske-koncernen. Erik Rasmussen har ofte revset dagspressen for ikke at forny og udvikle sig. Selv grundlagde han i 1989 livsværket Mandag Morgen. Ugebrevet med de skarpe analyser retter sig mod beslutningstagere i det offentlige og private. Senest har han kastet sig ud i dannelsen af et politisk parti, Fremtidens Danmark, bestående af 14 personligheder fra forskellige samfundsgrene. De vil ikke vælges, men ønsker at kvalificere den politiske debat. En kræftdiagnose i 1999 vakte fighteren i Erik Rasmussen. Han gik resolut til kamp mod sygdommen og blev året efter erklæret sygdomsfri. Erik Rasmussen er gift, far til tre sønner og bor i Hellerup. /ritzau/