Udland

Manden der fældede Nixon for åben skærm er død

Den britiske journalist David Frost er lørdag død efter et hjerteanfald. Han blev 74 år.

Manden der fældede Nixon for åben skærm er død

Den kendte britiske journalist David Frost døde lørdag efter et hjerteanfald. Han blev 74 år. Det oplyser hans familie ifølge BBC.

- Sir David døde af et hjerteanfald i aftes om bord på Queen Elizabeth-skibet, hvor han skulle holde tale. Hans familie er knust og beder om ro i denne svære tid, lyder det i en erklæring fra fra familien, som blev læst op på tv-stationen BBC.

Dødsfaldet får ord med på vejen fra den britiske premierminister David Cameron:

- Mine tanker går til David Frosts familie. Han kunne være - og var det i hvert fald for mig - både en ven og en frygtet interviewer, siger premierministeren ifølge BBC.

Barney Jones producerede programmet Breakfast with Frost på BBC i mere end 10 år, og han siger, at David elskede tv.

- Og han mestrede den genre elegant i mere end 50 år. Og han så frem til en række projekter - blandt andet at skulle have interviewe premierministeren i næste uge. Vi vil savne ham enormt, siger produceren.

Blandt de personligheder, der har siddet i den varme stol overfor Frost er de syv seneste britiske premierministre, seks amerikanske præsidenter samt mange koryfæer fra sportens og kulturens verden, lige fra Muhammed Ali til Mick Jagger.

Højdepunktet i Frosts journalistiske karriere var formentlig interview-serien med den tidligere amerikanske præsident Richard Nixon i 1977.

Interviewene foregik for åben skærm mellem Frost og den mand, der i august 1974 blev tvunget til at træde tilbage fra præsidentposten som følge af Watergate-skandalen - en sag om gemene forbrydelser som indbrud, afpresning og bestikkelse.

Frost opnåede højere seertal end noget andet nyhedsinterview indtil da. Og det var da også David Frosts interview med den tidligere præsident, der kom til at danne grundlag for filmen "Frost/Nixon" fra 2008.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.