Mange ældre mister hjælp til rengøring

282 ældre er røget ud af den kommunale hjemmehjælp - en provokation, mener formanden for kommunens seniorråd

Poul Bergmann (S), formand for sundheds- og omsorgsudvalget, fastholder kursen trods kritikken fra seniorrådets formand, Karl Christensen.Arkivfoto: Torben Hansen

Poul Bergmann (S), formand for sundheds- og omsorgsudvalget, fastholder kursen trods kritikken fra seniorrådets formand, Karl Christensen.Arkivfoto: Torben Hansen

MARIAGERFJORD:Nye betingelser for at modtage praktisk hjælp har betydet, at mere end en tredjedel af modtagerne i Mariagerfjord Kommune er ”luget ud” af systemet, skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.

Det møder nu skarp kritik af formanden for seniorrådet, Karl Christensen, Hadsund.

- Nu hører vi omsider opmuntrende meldinger om kommunens økonomi, og så synes jeg faktisk, det er groft, at man sparer så stor en del af hjælpen væk. Og jeg fatter da slet ikke, at man som politiker vil have sådan en sag frem tre måneder før et valg. Det er en provokation, siger Karl Christensen.

Den praktiske bistand er sat på dagsordenen på sundheds- og omsorgsudvalgets møde mandag. Heraf fremgår det, at 282 af 744 borgere, der tidligere fik hjælp til rengøring i hjemmet, nu ikke længere anses for at have tilstrækkeligt behov.

Kan ikke passe

Karl Christensen føler sig langt fra tryg ved, om de, der har behov for hjælp, faktisk får det.

- Selvfølgelig skal man ikke have skattefinansierede ydelser derhjemme, hvis man er selvhjulpen. Men forvaltningen har jo arbejdet med det her i mange år, så det kan vel ikke være sådan, at en masse mennesker nu pludselig ikke længere har behov for hjælp. Det afhænger jo af, hvor man sætter overliggeren. I princippet kan man jo sige, at hvis man kan komme ud af sengen en gang om ugen, så kan man også selv sørge for rengøringen. Men er det rimeligt, spørger Karl Christensen.

Kritikken afvises

Han møder dog ikke den store lydhørhed hos formanden for sundheds- og omsorgsudvalget, Poul Bergmann (S). Han mener nemlig, at udvalget har fundet en god balance.

- Det er rigtigt, at kommunens økonomi er i bedring, men så nytter det jo ikke, at vi ruller besparelser tilbage. Og det her er efter min opfattelse et forsvarligt område at spare, siger Poul Bergmann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.