Islamisk Stat udfører serie af dødelige angreb i Syrien

Mindst 200 meldes dræbt, efter at flere selvmordsangreb har ramt en by i det sydvestlige Syrien.

En eksplosion har ramt ved en markedsplads i Sweida. Eksplosionen var en del af en række angreb, der af de syriske myndigheder formodes at være begået af militante fra Islamisk Stat. Foto: Handout/Ritzau Scanpix

En eksplosion har ramt ved en markedsplads i Sweida. Eksplosionen var en del af en række angreb, der af de syriske myndigheder formodes at være begået af militante fra Islamisk Stat. Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Militante står bag en serie af voldsomme angreb, der onsdag har ramt det sydvestlige Syrien.

Angrebene har fundet sted i byen Sweida og i små byer nordøst for byen.

Ifølge en ansat på Sweidas hospital ved navn Hassan Omar er 204 døde og 180 sårede. Det siger han til nyhedsbureauet AP.

Han fortæller videre, at der blandt de døde findes flere civile. De greb til våben for at forsvare byen, da den blev angrebet.

En unavngiven leder fra byens sundhedsvæsen siger til nyhedsbureauet Reuters, at 215 har mistet livet.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) anslår ifølge nyhedsbureauet AFP, at 220 er dræbt. Herunder er 43 af de militante, der angreb byen.

Sohr følger situationen i Syrien fra Storbritannien via et netværk af kilder og aktivister.

Ifølge Sohr blev angrebene indledt, da tre selvmordsbombere sprængte sig selv i luften i Sweida. Andre eksplosioner ramte mindre nordlige og østlige byer. Senere lød en fjerde eksplosion i Sweida.

- Herefter stormede IS-kæmpere byer i den nordøstlige del af provinsen og dræbte beboere i deres hjem, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af Sohr, til AFP.

Både syrisk stats-tv og Sohr rapporterer, at Islamisk Stat står bag angrebene. Islamisk Stat har også påtaget sig skylden for angrebet igennem beskedtjenesten Telegram, skriver AFP.

Ifølge Sohr har Islamisk Stat fået kontrol med tre af de syv mindre byer, som de angreb.

Tidligere onsdag oplyste guvernøren i Sweida, Amer al-Esh, på den statsligt kontrollerede tv-kanal Ikhbariyah TV, at to militante blev dræbt af regeringsstyrker, inden de nåede at detonere deres sprængstoffer.

En tredje angrebsmand skal være blevet anholdt.

Islamisk Stat har holdt til i en lille, ubesejret enklave nordøst for Sweida.

Grupperingen er blevet drevet ud af de store syriske byer, men de tilbageværende fra den militante gruppe holder forsat til i små lommer rundt om i landet.

Den seneste uge har syriske regeringsstyrker med hjælp fra Rusland angrebet IS-soldater i en naboprovins, skriver AFP.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden