Udland

Mange dræbt ved eksplosion i Homs

Syriens præsident forsøger medieoffensiv, mens ekspert siger, at fronter synes at være fastlåste.

Mange dræbt ved eksplosion i Homs

Mindst 40 mennesker blev dræbt, da et ammunitionsdepot eksploderede efter et øjensynligt raketangreb torsdag på et regeringskontrolleret område i byen Homs i det centrale Syrien.

- Mindst 40, deriblandt civile, blev dræbt og snesevis blev såret - mange af dem alvorligt, siger observatører i Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der er på oprørernes side.

Antallet af dræbte kan stige, da antallet af sårede er omkring 100. Depotet, der blev sprængt i luften, blev opereret af militser, som støtter regimet omkring præsident Bashar al-Assad.

Oprørernes angreb fandt sted, efter at regeringen tidligere på ugen indtog det vigtige Khaldiyeh-distrikt i Homs, der ellers har været kontrolleret af overvejende sunnimuslimske oprørere i de seneste to år.

Den syriske præsident, der holdt en tale til sit militær tidligere på dagen, siger, at han "er sikker på sejr" efter to vigtige sejre over oprørsbevægelsen.

- I har udvist sjældent mod i kampen mod terrorisme, og I har gjort indtryk på hele verden med jeres modstand i en af de mest brutale og intense krige i den moderne historie, siger Assad og tilføjer:

- Hvis vi ikke havde været sikre på sejr, ville vi ikke have haft viljen til modstand eller været i stand til at kæmpe mod to års aggression.

Det statslige tv siger, at Assad holdt talen i forbindelse med et besøg i Daraya, der ligger syd for Damaskus.

Assad menes kun at have rejst uden for Damaskus fire gange under konflikten, der begyndte i marts 2011.

En ekspert i syriske forhold, Perter Harling fra Den Internationale Krisegruppe Syrien, siger, at Assads rejse blot er en del af en mediekampagne.

Harling pointerer, at ingen af de to sider kan gøre krav på at vinde terræn på nogen afgørende måde.

- Vi har to sider, der fortsætter med at konsolidere deres stillinger i særlige områder, men ingen af dem er i stand til at tale om nogen betydelig fremgang eller sejre, siger han.

Den 28 måneder lange konflikt har kostet over 100.000 mennesker livet ifølge opgørelser fra FN. Bestræbelserne på at få en amerikansk-russisk støttet fredskonference i stand er inde i et dødvande.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.