Als

Mange gæster i forladt hus

Stor interesse for tom præstegård

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ide par timer, der var åbent hus i den tomme præstegård var der en jævn strøm af besøgende. Foto: Ejlif Rasmussen

ALS:Et halvt hundrede mennesker benyttede sig søndag eftermiddag af chancen for at se præstegården i Als indvendigt, inden håndværkerne tager over for at bygge huset om.

I november, når arbejdet er færdigt, og umiddelbart inden præstefamilien flytter ind igen, holdes der et nyt åbent hus for at give borgerne en mulighed for at se, hvordan de mange penge er blevet brugt.

Foruden pastor Iben Brejner Højgaard var nogle medlemmer af menighedsrådet, med Flemming Bagge, der er rådets byggeansvarlige, i spidsen, til stede for at fortælle de besøgende om byggeplanerne, hvor der især satses på førstesalen, der i dag er et virvar af gange og rum.

Udvendigt vil den ombyggede præstegård blive præget af en karnap mod nord, således at nord- og sydsiden kommer til at ligne hinanden. Karnappen mod nord bliver dog modsat syd bygget nogle meter ud, og her skabes der blandt andet plads til trappe til førstesalen.

Mens arbejdet står på bor præstefamilien, to voksne og fire børn, i en villa i Øster Hurup.

Iben Brejner Højgaard har dog fortsat sit kontor i Als. Kontoret er rykket fra præstegården til førstesalen i menighedshuset. Her har præstesekretær Anne-Mette Andersen og hjælpepræst Mette Tved Hansen også kontorer.

Ombygning af præstegård og indretning af kontorer i menighedshuset er beregnet at ville koste cirka fire millioner kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.