EMNER

Mange har ikke råd til at holde jul

Et halvt hundrede børnefamilier i Frederikshavn kommune har søgt Dansk Folkehjælp om hjælp til julen

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frederikshavn Rollespilsforening serverer grillpølser ved bålhytten. Her er det Jimmy Birk Jensen og Mathias Mellergaard Nielsen, der i fuld krigsmaling, smager på varerne.

- Vi har fået 50 ansøgninger fra børnefamilier, der hver har under 3.000 kr. i rådighedsbeløb om måneden, siger Henning Olesen. Han er kasserer i Dansk Folkehjælps lokalafdeling i Frederikshavn Kommune. - Vi samler ind til julehjælp til fattige børnefamilier i kommunen, og dem er der mange af, siger kassereren, der denne weekend er på julemarkedet på Knivholt. Dansk Folkehjhælps julepakke består af tre gange 500 kr: Til julemad, til legetøj og til sportsudstyr. Skadelig debat - Vi får ikke råd til at hjælpe alle 50 familier, der har søgt her i kommunen. Desværre kørte hende SF'eren (Özlem Cekic, red.) debatten om fattige af sporet. Det har skadet os i Dansk Folkehjælp, siger Henning Olesen. Lokalafdelingen blev stiftet i august i år, og når julen er ovre, fortsætter indsamlingen af penge til sommerferieture for fattige børnefamilier. Gigantisk julemarked Julemarkedet på Knivholt fortsætter søndag - og her mangler der ikke noget. Overalt på den gamle gård oser det af julestemning. Civitan Grenen har indtaget madpakkerummet, fyret op under brændekomfuret og serverer hjemmelavede fiskefrikadeller, julesild og kryddersild. Ved bålhytten regerer rollespillerne, der har tændt op både ude og inde og står klar med grillpølser til alle. Biblioteket er rykket ind i stuehuset, hvor der er bogudsalg, og som noget nyt er der julemodeshow i den store lade, fra 14.30-15.30. I alt er der i år 70 forskellige boder på Knivholt.