Udland

Mange personer meldes såret af skud i natklub i Florida

Gerningsmanden i skyderi i natklub er død, siger politiet i Orlando, som melder mange såret eller dræbt.

Mange personer meldes såret ved et skyderi på en natklub for homoseksuelle i byen Orlando i den amerikanske stat Florida. Det oplyser amerikansk politi ifølge flere nyhedsmedier.

- Der er sårede. Vi ved ikke, om der er nogle dræbte, hedder det i en kort pressemeddelelse fra politiet, som bekræfter, at "mange er dræbt eller såret".

Øjenvidner og beretninger på sociale medier giver indtryk af, at antallet af sårede er højt. Lokale medier rapportere om en del sårede - fra syv til op til 20 eller flere.

Den 53-årige Javer Antonetti, siger, at han kom til klubben med sin bror. Han var langt tilbage i lokale, da han hørte en skudsalve.

- Der var så mange skud. Mindst 40, siger han. Jeg så to fyre, og det var hele tiden pow, pow, pow, siger han til den lokale avis Orlando Sentinel.

- Politifolk er ved at gå ind og gennemsøge bygningen og få alle ud, hedder det videre om skyderiet på natklubben Pulse.

Flere indlæg på sociale medier går på, at gerningsmanden stadig er inde i natklubben og har taget gidsler.

Redningstjenesten har ifølge avisen Orlando Sentinel tilkaldt bombespecialister til natklubben.

På natklubbens Facebook-side advares alle gæster om at komme ud i en fart. "Løb og bliv ved med at løbe", står der.

Politiet henstiller gennem medierne alle til at holde sig væk fra området, som ligger nær avenuerne Orange og Kaley i Orlando.

Et stort antal udrykningskøretøjer er på stedet, hvor situationen virker kaotisk.

Politiet har stået for en "kontrolleret eksplosion" uden for natklubben. Flere bombehunde er på stedet, oplyser talsmænd for politiet ifølge CNN.

Et øjenvidne, Rosie Feba, siger til avisen, at hun og en veninde tog til klubben for første gang sent lørdag.

- Hun sagde til mig, at nogen var begyndt at skyde. Alle kastede sig ned på gulvet, siger Feba.

- Jeg sagde til hende, at jeg ikke troede på, at det var noget, som skete rigtigt. Jeg troede, at det var et indslag i forbindelse med musikken, indtil jeg så, at der blev skudt med rigtig ammunition, tilføjer hun.

Feba løb med sin veninde ud af natklubben. De så en mand, der var ramt af skud, da de løb ud og ringede til myndighederne.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.