Politik

Mange regeringstro soldater i Syrien er dræbt i angreb

Talsmand afviser, at international koalition står bag mange bombedrab natten til mandag i det østlige Syrien.

Skygger af flygtninge i Syrien, som ser VM i fodbold uden for Ain Issa i provinsen Raqqa. Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix

Skygger af flygtninge i Syrien, som ser VM i fodbold uden for Ain Issa i provinsen Raqqa. Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix

En paramilitær styrke fra Irak beskylder mandag USA for at have dræbt 22 af dets krigere ved et luftangreb i Syrien.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) siger, at over 50 personer blev dræbt ved angrebet. Gruppen har ikke sagt, hvem der udførte angrebet.

En talsmand for den USA-ledede koalition afviser imidlertid, at den har udført angreb i området. Oberst Sean Ryan, som er talsmand for koalitionen, bekræfter, at han kender til meldingerne om et angreb.

- Men koalitionen står ikke bag, siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

Syrisk stats-tv rapporterer mandag formiddag, at den internationale koalition ledet af USA har bombet i den østlige del af landet, hvor flere regeringstro soldater meldes dræbt.

Angrebet er ifølge syrisk stats-tv sket omkring midnat natten til mandag ved landsbyen al-Hari, der ligger nær byen Boukamal.

- Amerikanske fly affyrede to målsøgende missiler mod militsen Hashed al-Shaabis faste stillinger, siger den iranskstøttede milits.

Ligene af mindst tre krigere fra Hizbollah-brigaderne, som er en del af Hashed-koalitionen, er blevet sendt til Irak efter angrebet, rapporterer en korrespondent for AFP.

Syriske styrker bekæmper Islamisk Stat i området vest for floden Eufrat. På den modsatte side af floden sender den internationale koalition bomber mod den ekstremistiske gruppe.

Islamisk Stat har fortsat kontrol med små områder i det østlige Syrien nær grænsen til Irak.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst