Mange rejste ud - men hvorhen?

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Slægthistorisk forenings møde holdes på Aalborg Stadsarkiv.

Fra midten af 1800-tallet og 50 år frem udvandrede i tusindvis af danskere til de andre nordiske lande og endnu flere tog den lange sejltur til Amerika og Canada.

Mange danske familier har slægtninge - 4-5 generationer tilbage - som udvandrede, nogle har tjek på hvortil og hvordan det gik dem, og mange har med stor fornøjelse kontakt med deres fjerne slægtninge via Facebook, skype og andre nutidige kommunikationskanaler.

Andre er ikke kommet i gang eller søger stadig,.

Til dem er der god hjælp at hente på Slægtsforskerdagen, der afholdes på HistorieAalborg, Arkivstræde 1, lørdag 24. september kl. 10-16.

Om formiddagen vil Ketty Johansson, Nørresundby fortælle om skudehandlen med Norge i det 18. og 19. århundrede.

To garvede slægtsforskere Per Valebrokk og Brit Hauge fra DIS Vest-Agder i Kristiansand vil guide deltagerne frem til gode links hvor der findes danskere der blev nordmænd.

De fortæller også om hvorledes man kan lave en fotoslægtsbog, hvor det er billederne der fortæller.

Eftermiddagen indleder Bente Jensen, Aalborg Stadsarkiv med en orientering om Rigsarkivets database Daisy og andre vigtige danske internet steder bl.a. Arkivalieronline.

Tove Michelsen, HistorieAalborg fortæller, hvordan man finde de udvandrede i den omfattende amerikanske database Ancestry.

Dagens sidste indlæg handler om de rige muligheder der findes på søgemaskinen Familysearch, herom fortæller Peter Højvang Christensen, Slægtscenter Aalborg.

Der vil være mulighed for hen over dagen at få en snak med indlederne, medarbejdere HistorieAalborg og bestyrelsesmedlemmer fra Slægtshistoriskforening for Aalborgegnen samt Slægt & Data / DIS Aalborg.

Her kan man få hjælp til at komme i gang med slægtsforskning.

Nysgerrige, nystartede og garvede slægtsforskere er velkomne og der er gratis adgang, understreger Karl Erik Hansen, formand for Slægt & Data / DIS Aalborg .

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.