Udland

Mange savnes efter forlis ved Australien

Tre mennesker er bekræftet omkommet, efter et flygtningeskib er sunket ud for Australien. 90 savnes fortsat.

Mange savnes efter forlis ved Australien

Et flygtningeskib med omkring 200 passagerer om bord sank torsdag ud for Australiens kyst, og mindst tre mennesker har mistet livet. 110 er reddet i land, mens mange fortsat savnes. Ulykken indtraf ud for Juleøen.

- Vi har 110 overlevende, og tre er bekræftet omkommet, siger en talsperson fra den australske søredningstjeneste.

En af de overlevende fra skibet - som efter alt at dømme har haft 200 mennesker om bord - er en 13-årig dreng. De øvrige er angiveligt voksne. De overlevende er blevet fragtet med skib til Juleøen.

- De havde redningsveste på, og vi er ret overbevist om, at vi kan redde flere, siger talspersonen, som samtidig slår fast, at vandet har en høj temperatur. Det betyder, at passagererne kan overleve lang tid i vandet.

Skibet var på vej fra Sri Lanka. Det udsendte nødsignaler, inden det kæntrede 120 sømil nord for øen midt på eftermiddagen torsdag lokal tid, tidlig morgen dansk tid.

- Vi er fortsat i den fase, hvor der kan findes overlevende, siger den australske indenrigsminister, Jason Clare.

- Mennesker kan overleve op til 36 timer, hvis de har redningsvest på, eller hvis de har mulighed for at holde fast i noget, der flyder, siger han.

Færgeulykken er den seneste i en række af ulykker med flygtningebåde, som forulykker i Det Indiske Ocean, hvor overfyldte færger synker på vej til Australien.

Australske myndigheder har inden for det seneste døgn afvist flere skibe med tilsammen 100 flygtninge i australsk farvand, oplyser den australske indenrigsminister, Jason Clare.

Inden for de seneste seks måneder er 62 skibe med i alt 4484 flygtninge blevet opbragt af australske myndigheder.

I december kæntrede og sank et skib med 250 flygtninge fra Afghanistan og Pakistan i samme område. Kun 47 blev reddet.

/ritzau/AFP