Mange tanker om tunge unge
Unge mellem 15 og 24 år får deres egen forvaltningsgren - målet er at få flere unge i uddannelse

En stor andel af de unge kontanthjælpsmodtagere har psykiske problemer. Nogle er ledige pga. deres sygdom, andre er syge pga. deres ledighed.Arkivfoto
BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Regeringens mål om at 95 procent af de unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse er helt urealistisk.
Det synes der at være bred enighed om i Brønderslev Byråd, der brugte lang tid på at diskutere unge og ungdomsarbejdsløshed på det seneste byrådsmøde.
- 10-15 pct. har ikke lært at læse og skrive, når de er færdige i folkeskolen. Skulle vi have dem i uddannelse, spurgte Jens Andersen (V), og tilføjede at både de unge og deres forældre er blevet for pylrede.
- Regeringens ambition om at få de sidste 20 pct. i uddannelse har ingen gang på jord, mente også Karl Emil Nielsen (DF).
- Før i tiden havde vi lavtlønsjobs, men tiderne har ændret sig, så der ikke er plads til dem. Nogle kunne godt have gavn af at komme ud på arbejdsmarkedet til en mindre løn end mindstelønnen, foreslog han.
- Der er 5 pct. af befolkningen, der har en intelligenskvotient under 60. Det er de 5 pct. der ingen uddannelse får. Så opfinder vi STU og andre uddannelser til dem, men hvor er arbejdsmarkedet til dem, spurgte Ole Jespersgaard (S).
Eskild Sloth Andersen (S) mener der skal skabes jobs til de unge, der har det svært med arbejde og uddannelse.
- Kunne vi lave flere offentlige jobs til vores unge? Vi flytter dem ikke ret meget hvis vi ikke har nogle jobs til dem. Vi kunne lade være med at spare på blomster, fortove osv., og ansætte de unge i ufaglærte jobs. Vi skal bare være klar til at betale en løn for arbejdet, foreslog Eskild Sloth Andersen.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.