Frederikshavn

Mange vil gerne arbejde frivilligt

Stor opbakning til workshops om frivillighed

Anders Broholm (V), formand for sundhedsudvalget: - Vi håber at kunne skabe bedre rammer for det frivillige sociale arbejde. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Anders Broholm (V), formand for sundhedsudvalget: - Vi håber at kunne skabe bedre rammer for det frivillige sociale arbejde. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Godt 100 engagerede borgere i Skagen, Sæby og Frederikshavn deltog i tre workshops om fremtidens frivillige sociale arbejde.

Her blev deltagerne sat i gang med at fremhæve de gode oplevelser og succeser, synliggøre de barrierer de oplever i deres frivillige arbejde samt give deres bud på fremtidens drømmescenarie for området med det frivillige sociale arbejde i kommunen.

- Det er glædeligt at se, at så mange lokale frivillige ildsjæle er villige til at møde op for at give deres bidrag til udviklingen af fremtidens frivillige sociale arbejde i Frederikshavn Kommune, siger Anders Broholm (V), formand for Sundhedsudvalget.

Glæder og begrænsninger

De frivillige kom med mange eksempler på gode oplevelser, som de har haft i deres frivillige arbejde, både i forhold til hvad det har betydet for dem selv, men ikke mindst den positive indflydelse, de har haft på adskillige borgeres liv og livskvalitet. Som en borger så fint har udtrykt det, så er ”kaffen dobbelt så go’ når vi er to”.

De frivillige kunne imidlertid også kaste lys over mange begrænsninger, som de oplever hæmmer deres frivillige arbejde.

- Vi håber, at den kommende ”Politik for frivilligt socialt arbejde” kan være med til at skabe bedre rammer for det frivillige sociale arbejde og understøtte de frivillige i deres vigtige arbejde, kommenterer Anders Broholm.

Behov for overblik

Et gennemgående tema er et generelt behov for et større overblik over de frivillige sociale organisationer, der har deres virke rundt om i kommunen. Dette betragter de frivillige som en reel hæmsko for deres fællesudvikling og skaber ligeledes udfordringer for fremtidens samarbejde med Frederikshavn Kommune.

- Det var dejligt med al den energi, som de frivillige bragte på banen, og det var klart, at det var noget de virkelig brænder for, slutter Anders Broholm.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.