Mange vil med til fest

Der var interesse for at være med i forestillingen Festen på Aagaard, hvor der var optagelsesprøve

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

JAMMERBUGT:Det bliver en af de største forestillinger i Teaterforeningen Skovspillenes historie, når 50 skuespillere slippes løs til festlighederne i Jægerum Søpark.

Årets dillettantforestilling hedder Festen på Aagaard. Det er et stykke baseret på en historisk begivenhed, der fandt sted på Herregården Aagård ved Fjerritslev i 1456 med blandt andet deltagelse af Stygge Krumpen, bispen på Børglum og prioren fra Ø Kloster (nuværende Oksholm Gods). Gården tilhørte den stenrige Gyldenstjerneslægt, som havde godser spredt over hele Danmark.

Optagelsesprøverne til stykket foregik på Skovsgård Hotel. Skuespillere i alle højder og drøjder, ung som gammel, mødte op. De fik lov at bide negle i ventesalen i stuen, inden de blev kaldt op ad trappen til instruktør Jørn Holstein og formand for Skovspillene, Ida Larsen, der tog øjemål af deltagerne. Nogle få blev bedt om at synge, men de fleste fortalte blot kortvarigt om sig selv.

En af dem, der ragede op over de andre, var 1,89 meter høje Kate Christel Holm Nielsen fra Brovst. Hun drømte om en stor rolle i stykket.

Hun har erfaring fra skolestykker. Senest har hun været i praktik i en uge på Det Kongelige Teater, udvalgt blandt 989 ansøgere. Hendes salgstale havde god effekt på instruktøren.

- Du har en skøn udstråling. Vi kan helt sikkert bruge dig til noget, sagde Jørn Holstein, der lovede hende en god rolle som tjenestepige eller i gøglertruppen.

Efterfølgende betroede Kate Christel Holm Nielsen til NORDJYSKE, at hun drømmer om at blive uddannet skuespiller.

Når alle, der drømmer om en rolle i Festen på Aagaard, har aflagt prøve, vil der gå en uges tid med at fordele rollerne. 2. marts er der fælles læseprøve for de udvalgte. Forestillingen finder sted til sommer i Jægerum Søpark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.