Mangeårigt Guldfirer-medlem tror på guld ved OL i Rio

Morten Jørgensen er klar over, at han snart skal blive klar, hvis han skal med til OL med letvægtsfireren.

Roeren Morten Jørgensen forsøger fortsat at komme tilbage fra den skade, der har holdt ham ude af letvægtsfireren, også kaldet Guldfireren, siden foråret.

Den 30-årige roer håber at komme tilbage, så han kan være med ved OL i Rio næste år.

Hvis han når det, tror han på, at han kan hente sit andet OL-guld med båden.

- Hvis jeg kommer med til OL, så er det, fordi jeg er blevet 100 procent klar. Og hvis jeg er det, så tror jeg faktisk, vi vinder guld.

- Vi roede så sindssygt stærkt og satte verdensrekord lige før min skade, og rammer vi den form igen, vinder vi, siger Morten Jørgensen til Danmarks Idrætsforbunds magasin Idrætsliv.

Han var med til at vinde OL-guld i Beijing i 2008, mens det blev til bronze ved OL i London for tre år siden.

Guldfireren vandt i sommer sølv ved VM i Frankrig. Her var Jens Vilhelmsen med som erstatning for Morten Jørgensen.

- Man håber da altid på, man har betydning for holdet, men omvendt håber jeg selvfølgelig på, at de klarer sig godt til OL, hvis jeg ikke kommer med, siger Morten Jørgensen.

Han kom første gang med i Guldfireren i 2007, og efter en periode som reserve blev han sat ind i båden kort før OL i 2008.

Siden har han været den gennemgående figur i båden, men han er klar over, at han snart skal blive klar, hvis han skal have en chance for at komme med til OL i Rio.

- Hvis jeg ikke snart melder mig klar, så er jeg ude i forhold til Rio. Og den deadline bliver sat meget snart, men om den hedder december, januar eller februar, ved jeg ikke helt endnu.

- Under alle omstændigheder kan jeg jo ikke komme rendende næste forår og sige "nu er jeg klar". Man kan ikke komme i form til Rio på så kort tid. Det kan jeg ikke byde de andre, siger Morten Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.