Mangel på maskinmestre truer væksten

Politikerne opfordres til at øge antallet af elever på uddannelsen

Flemming Junker
Rasmus Lynglund Pedersen er netop blevet færdig som maskinmester og har straks fået job. Det gør de stort set alle sammen.Foto: Kurt Bering
Uddannelse 10. februar 2013 15:02

NORDJYLLAND: Manglen på maskinmestre er efterhånden så udtalt, at det er hæmmende for væksten i flere områder i Nordjylland, blandt andet inden for den maritime sektor i Frederikshavn.

Niels Christensen, erhvervsdirektør for Erhvervshus Nord, peger på, at uddannelse af flere maskinmestre kunne det være med til at udløse de store vækstpotentialer.

Hverken hos erhvervshuset eller i erhvervslivet generelt forstår man, at der er adgangsbegrænsning på uddannelsen, når efterspørgslen efter maskinmestre er udtalt og ledigheden nede på to procent.

Derfor opfordres politikerne til at slække på tøjlerne, da manglen på maskinmestre også presser lønniveauet op. Efterhånden er de oppe i top 10, når det gælder livsløn.

De høje lønninger har den konsekvens, at virksomheder mister konkurrenceevne og i sidste ende arbejdspladser, tilføjer Niels Christensen.

Til trods for den store efterspørgsel på uddannede maskinmestre valgte politikerne i 2011 at genindføre adgangsbegrænsning på uddannelsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...