Frederikshavn

Mangfoldighed i Maskinhallen

Stor interesse for at se, hvad man byder gæster på i andre lande eller når man bor i Frederikshavn som flygtning

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I boden fra Kurdistan var der masser af mellemøstligt bagværk og andre lækkerier.

FREDERIKSHAVN:Arrangør Melissa Petersen fra Kenya var den første gæsterne hilste på, da de lørdag kiggede ind i Maskinhallen. Hun er medlem af Integrationsrådet, som for anden gang havde inviteret til arrangementet Hele verden i Frederikshavn Kommune. Et arrangement, hvor alverdens mennesker, kan lære mere om hinandens traditioner. I år havde man valgt at sætte fokus på, hvordan man drikker kaffe og ikke mindst the i andre kulturer, når man har gæster.

- I Kenya, hvor jeg kommer fra, serverer vi the med mælk og meget sukker. Vi drikker slet ikke så meget kaffe, som man gør i Danmark, selvom vi dyrker kaffe, i Kenya, fortæller hun, og siger, at sort kaffe som mange danskere drikker ikke er noget, hun bryder sig om. Hun har talt med mange af gæsterne, og kan notere sig, at andre byer har lagt mærke til arrangementet i Frederikshavn, som handler om at man gerne vil vise, hvordan de mange forskellige nationaliteter lever. Der er over 50 forskellige nationaliteter i kommunen. I Frederikshavn var det især flygtninge fra Syrien, Eritrea som man kunne møde, men også folk fra Eritrea, Sydamerika, Iran og Kurdistan, sidstnævnte havde et kæmpe kagebord med specialiteter fra mellemøsten.

- Vi har haft besøgende fra andre byer blandt andet fra Aalborg, hvor de overvejer, at lave et lignende arrangement, siger Melissa Petersen og gætter på, at 1500-1700 gæster lagde vejen forbi Maskinhallen, og det var både børn, unge og ældre, som kiggede ind.

- Vi er meget tilfredse med interessen, siger hun.

En anden af arrangørerne var Azam Stavad, der er næstformand i Integrationsrådet, hun kommer fra Iran, og havde travlt med at servere the med kanel og kardemomme, for det byder man gæster på i Iran.

- Tema-ideen synes vi er rigtig god, fordi den viser vores forskellige traditioner, men også, at vi har mange af de samme traditioner, når vi har gæster. Næste år kunne det være spændende, at sætte fokus på bryllupstraditioner, siger hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst