Danmark

Mangfoldighed i tilskuerne ved Copenhagen Pride parade

Farverigt optog for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner er også tilløbsstykke for mange andre.

Det er et bredt udsnit af københavnske borgere, der lørdag eftermiddag er på gaden for at følge paraden, der er et af højdepunkterne ved årets Copenhagen Pride.

Den farverige parade er startet ved Frederiksberg Rådhus og slutter ved Rådhuspladsen.

De hujende tilskuere er alt fra børnefamilier, turister og venner til deltagerne i paraden, mens flere kendte ansigter er en del af selve paraden.

Det gælder blandt andre USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og flere andre partiledere fra Folketingets politiske partier. Også betjente, redningsfolk og forsvaret er en del af pride-paraden.

Det er med rekordhøj deltagerliste til dette års parade, at Danmarks største festival for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner (LGBT), Copenhagen Pride, løber af stablen. Festivalen startede tirsdag og varer i alt fem dage.

Arrangørerne af Copenhagen Pride har på forhånd anslået, at 35.000 personer deltager i festivalen.

Lørdag er prisen Årets Laks også blevet uddelt. Prisen går ifølge traditionen til en person eller organisation som "svømmer mod strømmen" i forhold til bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoners rettigheder. Den bliver uddelt af interesseorganisationen LGBT Danmark.

I år gives Årets Laks til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg for beslutningen om at fjerne transkønnethed fra listen over psykiske sygdomme.

Udvalget skrev i begrundelsen for at ændre listen: "En persons kønsidentitet er ikke i sig selv en medicinsk eller psykiatrisk tilstand og skal ikke behandles, helbredes eller undertrykkes".

- Vi er i Sundheds- og Ældreudvalget meget glade og beærede over at modtage Årets Laks. Vi har i hele udvalget gennem længere tid haft fokus på LGBT-området og også opnået nogle gode fremskridt, senest i forbindelse med behandling af transkønnede, siger Liselott Blixt (DF), formand for Sundheds- og Ældreudvalget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.