Danmark

Mangfoldighedsfest får politisk efterspil

Københavns integrationsborgmester skal forklare, hvorfor Dansk Zionistforbund skulle holde lav profil.

Mangfoldighedsfest får politisk efterspil

- Gælder ytringsfriheden og forsamlingsfriheden også for jøder?

Det spørgsmål skal Anne Mee Allerslev (R), integrations- og beskæftigelsesborgmester i København, svare på, når Borgerrepræsentationen holder møde torsdag aften.

Løsgængeren Jaleh Tavakoli, som vil stille spørgsmålet, har sammen med en række partier bedt om at få et punkt på dagsordenen, som handler om mangfoldighedsfesten "Smag Verden", som kommunen arrangerede 1. og 3. september på Nørrebro.

Den jødiske forening Dansk Zionistforbund tilmeldte sig festen i god tid, men fik ifølge Jaleh Tavakoli forud for arrangementet en slet skjult opfordring fra Københavns Kommune til at holde sig helt væk.

Kommunen bad Dansk Zionistforbund om at undlade at bruge det israelske flag synligt for at undgå ballade.

Det var både pinligt og fejt, mener Jaleh Tavakoli.

- Det er at give efter for gadens parlament. Set i lyset af, at jøderne bliver udsat for et stigende antal hadeforbrydelser i København, synes jeg, at Københavns Kommune har et særligt ansvar for at behandle jøderne ordentligt, siger hun.

Dansk Zionistforbund insisterede på at deltage i festen, men valgte at nøjes med at bruge små israelske flag på deres stand.

Jaleh Tavakoli har bedt om aktindsigt i hele sagen, og i den forbindelse er hun stødt på en lignende sag i forbindelse med mangfoldighedsfesten.

- Det fremgår af de sagsakter, jeg har fået, at der også var overvejelser om, hvorvidt den kinesiske eksilforening Falun Gong burde deltage i festen, siger hun til Ritzau.

- Så nu vil jeg gerne have afklaret, om Københavns Kommune går ind for ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og organisationsfrihed.

- Gælder friheden for alle organisationer eller er det op til for eksempel palæstinensere, venstreorienterede eller den kinesiske ambassade at bestemme, hvem der må deltage i de arrangementer, som kommunen holder, spørger Jaleh Tavakoli, som er tidligere medlem af Enhedslisten og talskvinde for foreningen Frit Iran.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Anne Mee Allerslev.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.