Manglende Quintana-angreb overrasker Froome

Nairo Quintana forholdt sig passiv på 9. etape, og det overraskede Chris Froome, som ellers holdt sig klar.

Cycling - Tour de France cycling race - Stage 9 from Vielha Val d'Aran, Spain to Andorre Arcalis, Andorra Foto: Reuters/Jean-paul Pelissier

Cycling - Tour de France cycling race - Stage 9 from Vielha Val d'Aran, Spain to Andorre Arcalis, Andorra Foto: Reuters/Jean-paul Pelissier

De folk, som sad og ventede på et offensivt udspil fra Nairo Quintana (Movistar) på søndagens afsluttende stigning, ventede forgæves. Colombianeren forblev på hjul af Chris Froome (Sky), og det overraskede briten.

- Jeg forventede et angreb fra ham, så jeg gemte noget i reservetanken, fordi jeg ventede på hans store angreb. Men det kom aldrig, siger Froome på Skys pressemøde mandag, mens sportsdirektør Dave Brailsford lidt drillende tilføjer:

- Måske kunne han ikke.

Sky-hjælperytteren Geraint Thomas var også overrasket over, at Quintana ikke forsøgte at sætte Froome, men det kan være en bevidst strategi fra Movistar-kaptajnen.

- Det var lidt overraskende – især fordi der kom lidt angreb hele tiden. Måske sparer han sig selv, måske havde han det ikke så godt, det er svært at sige. Der venter også langt hårdere afslutninger, så jeg er sikker på, han nok skal angribe på et tidspunkt, siger Thomas.

På bjergetaperne har det være Sky, som har kontrolleret feltet, og det har Dave Brailsford intet imod. Men han havde forventet noget mere styring fra de andre hold.

- Ingen vil tage styringen, og det overrasker mig. Jeg troede, at nogle af de større hold, som fik den gule trøje, ville tage styring, men de vil hellere sidde på vores hjul og vente til sidst og forsøge på den måde at vinde Tour de France, siger Brailsford.

- Det er helt fint med mig. Vi skal nok tage kontrollen.

Han forventer, at de andre klassementfolk vil fortsætte med at lurepasse, og derfor vil det forblive tæt i den samlede stilling hele vejen.

- Vi har set Chris angribe, og så har et par andre lavet lidt skinangreb. Men det har været et relativt kompakt løb indtil videre, og jeg tror, det vil fortsætte sådan, siger Dave Brailsford.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst