Løkken

Mangler penge til redningshuset

Foreninger og borgere i Løkken skal selv hjælpe med at redde redningshuset, som blev ødelagt under stormen Egon

Politikerne fra fritids-, kultur- og bosætningsudvalget vil gerne samarbejde med lokalbefolkningen i Løkken om at bevare Løkken Redningshus.Arkivfoto: Henrik Louis

Politikerne fra fritids-, kultur- og bosætningsudvalget vil gerne samarbejde med lokalbefolkningen i Løkken om at bevare Løkken Redningshus.Arkivfoto: Henrik Louis

LØKKEN:Hvis Hjørring Kommune skal udbedre skaderne fra stormen Egon på Løkken Redningshus, så koster det 510.000 kroner. Og selvom fritids-, kultur- og bosætningsudvalget (FKB) gerne vil betale for at få repareret det gamle museum, så er regningen alligevel for stor en mundfuld.

- Vi må erkende, at de penge har vi ikke lige nu og her, men vi må også erkende, at hvis ikke vi gør noget, så skal huset rives ned, siger formand for FKB Sven Bertelsen (UP).

Ligesom en lang række sommerhusejere, så har Hjørring Kommune også fået et påbud om enten at rive bygningen ned eller føre det tilbage i en forsvarlig stand, så det ikke er til fare for omgivelserne. Forskellen er blot at Hjørring kommune i dette tilfælde har givet sig selv et påbud.

Ved fælles hjælp

Selvom FKB-udvalget ikke har pengene til renovering, så har man ikke opgivet håbet om, at kunne bevare redningshuset. Med hatten i hånden vil politikerne fra FKB nu gå i dialog med en række borgere i Løkken, som har interesse i at bevare redningshuset. På et møde den 24. februar vil politikerne høre hvilke ideer og tanker man kunne have om i samarbejde med kommunen at løfte opgaven praktisk og økonomisk. Kommunen har selv omkring 200.000 - 250.000 kroner, som man kan smide i puljen.

Den 10. marts skal FKB-udvalget kigge på mulighederne for at bevare redningshuset, inden forslaget sendes videre til økonomiudvalget og det samlede byråd.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.