Manson tilfører storhed til Copenhell

København bliver mærket af metal, når verdensstjernen Marilyn Manson skal optræde på årets Copenhell festival.

Manson tilfører storhed til Copenhell

I den kommende weekend farves Refshaleøen på Amager sort, når metalfestivalen "Copenhell" løber af stablen. I år bliver det ekstra stort, når verdensstjernen Marilyn Manson træder op på scenen foran de danske metalentusiaster og Manson-fans.

Talsmand for Copenhell, Jeppe Nissen, er utroligt stolt af det store navn på festivalplakaten. Han mener, det får stor betydning for metalfesten.

- Han er en kæmpe stjerne, og han har solgt millioner af plader. Så det tilfører en vis storhed til festivalen, at han kommer og spiller. Det betyder ret meget, at han kommer, konstaterer talsmanden overfor Ritzau.

Han pointerer samtidig, at Manson er en artist, som mange kender, og at han derfor kan tiltrække danskere, der ikke nødvendigvis er fans af den hårdeste metal.

- Ud over at han er en fantastisk artist, så kan han brede programmet og festivalen lidt ud. Og så er der jo en del piger, der hører Marilyn Manson, så han kan også tilføre et publikum med flere piger, vurderer Jeppe Nissen.

I lang tid har man ellers ikke hørt meget til verdensstjernen i Danmark, men den seneste tid har Manson touret rundt i USA med sit nye album, der udkom for godt en måned siden. Anmeldelserne er gode, og sætlisten skulle være et monster af hits.

- De seneste to plader, han har lavet, har ikke været så kraftfulde. Men på det nye album er han stærk igen. Han har ligesom fundet den stil, han havde, da han var rigtig stor, fortæller Jeppe Nissen.

Det er tredje år, Copenhell løber af stablen, og billetsalget ligger allerede langt over sidste års resultat. Talsmanden regner derfor med at få solgt mellem 9000 og 10.000 billetter i år. Sidste år solgte festivalen 6000 billetter.

- Folk er ved at tage festivalen til sig. Vi har fået et godt ry, og derfor er der også flere store bands og navne som Marilyn Manson, der vil spille på festivalen, konstaterer Jeppe Nissen.

Læs mere om festivalen på http://copenhell.dk/.

/ritzau/