Danmark

Manu Sareen: Forbud vil flytte sex om i gården

Det hjælper ikke at gøre købesex ulovligt, siger ligestillingsministeren. Oplysning er vejen frem.

Manu Sareen: Forbud vil flytte sex om i gården

Selv om en rapport bestilt af Ligestillingsministeriet viser, at 15 procent af danske mænd ikke kan se problemet i at købe sex hos en handlet kvinde, løser et forbud mod købesex ikke problemet.

Det mener ligestillingsminister Manu Sareen (R).

- Et forbud vil risikere at skubbe det om bag i gården og gøre det mere usynligt. Dermed bliver situationen værre for kvinderne, og vi kan ikke få fat på dem, og det har hele tiden været omdrejningspunktet for regeringens politik, siger han til Ritzau.

Ministeren hæfter sig samtidig ved, at antallet af mænd, der køber sex i Sverige, er nogenlunde det samme, til trods for at der er et forbud mod købesex i vores naboland.

Rapporten, der blev offentliggjort onsdag af Ligestillingsministeriet, er del af en stor kortlægning på omkring 400 sider af efterspørgslen efter prostituerede. Over 7000 repræsentativt udvalgte danske mænd har deltaget i undersøgelsen.

Selv om ligestillingsministeren ikke vil lovgive på området, mener han alligevel, at der er behov for at diskutere mandens rolle i udvekslingen af seksuelle ydelser.

- Det har vi ikke rigtig fået gjort. Nu skal rapporten belyse de bagvedliggende årsager, og det, synes jeg, er vigtigt. Rapportens 400 sider skal gøre os klogere på, hvorfor mænd går til de prostituerede, siger Manu Sareen.

Ud af de over 7000 mænd, der har deltaget i undersøgelsen, har omkring 15 procent benyttet sig af en prostitueret. Undersøgelsen viser, at mændene kommer fra alle samfundslag.

Samtidig viser rapporten, at mange mænd skifter holdning, når de får at vide, at den prostituerede er en handlet kvinde, og derfor mener Manu Sareen, at der er behov for mere oplysning på området.

Ligestillingsministeren oplyser, at den 400 sider tykke rapport skal munde ud i en oplysningskampagne, men hvad kampagnen kommer til at indeholde, er endnu for tidligt at sige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst