Marcel Kittel vinder 1. etape af Touren

Tyskeren Marcel Kittel vandt en meget kaotisk 1. etape i Tour de France. Flere sprintere styrtede.

Marcel Kittel vinder 1. etape af Touren

Marcel Kittel (Argos-Shimano) sprintede sig til sejr på 1. etape af Tour de France - en etape på 213 kilometer. Tyskeren fik også løbets gule førertrøje efter en etape, som sluttede med et af de dramaer, Tour de France er kendt for.

Sprintere som André Greipel (Lotto), Mark Cavendish (Quick Step) og Peter Sagan (Cannondale) blev stoppet af et styrt forrest i feltet omkring fire kilometer før mål. Peter Sagan så ud til at have slået sig.

Også en af forhåndsfavoritterne, Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) blev revet med i styrtet, men mister ikke tid. Spanieren var forslået på siden af kroppen og på den ene arm.

Også Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) måtte en tur i asfalten.

Da rytterne havde 10 kilometer til mål, valgte arrangørerne at flytte målstregen tre kilometer, fordi en bus havde kilet sig fast under banneret over målstregen.

Med omkring fem kilometer til mål kom kontraordren, at målstregen var tilbage på sin planlagte plads. Og kort efter skete styrtet i den forreste del af feltet, hvor sprinterne var godt i gang med positionskampen.

Ellers havde årets første Tour de France-etape sig nogenlunde som etaper gør.

Fem ryttere kørte væk fra start. Altid angrebsivrige Europcar åbnede Tour de France med løbets første angreb allerede indenfor etapens første kilometer. Jérome Cousin fik fire ryttere med sig.

100 kilometer senere kunne udbryderne konstatere, at feltet ikke ville give dem mere end mellem to og tre minutters forspring. Så ville erfarne Juan Antonio Flecha ikke længere, og med ham stoppede også de fire øvrige udbrydere.

I feltet var sprinterholdene imidlertid ikke interesserede i, at få et samlet felt allerede, så hovedfeltet ført an af topsprinternes hold Omega Pharma-Quick Step, Argos-Shimano og Lotto, valgte også nærmest at holde frihjul.

Derfor fik udbruddet nyt liv, men blev indhentet 30 kilometer før mål.

Nede i feltet kontrollerede sprinterholdene tempoet. En forsmag på sprinteropgørene så feltet med pointspurten godt 60 kilometer før mål. Her var André Greipel bedst foran Mark Cavendish og Peter Sagan.

Men etapens endelige regnskab fik de altså ikke lov til at gøre op på målstregen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.