Marchal om Michelin-stjerne: Det er fantastisk

Den danske restaurant Marchal blev onsdag tildelt en Michelin-stjerne, da årets guide blev offentliggjort.

Der blev skålet i champagne, da det onsdag blev offentliggjort, at den københavnske restaurant Marchal var en af tre danske restauranter, som fik tildelt en stjerne i dette års Michelin Guide.

Restaurant Marchal ligger på hotel d'Angleterre ved Kongens Nytorv i København og åbnede for blot 10 måneder siden.

- Vi er utrolig stolte for den opmærksomhed, vi har fået fra Michelin. Det havde vi faktisk ikke regnet med. Vi har en god restaurant, men det var slet ikke nogen ambition.

- Vi er stadig en ung restaurant, og at det her så kommer er bare fantastisk, siger Frank Henriksen, der er Food & Beverage-chef på hotel d'Angleterre.

Han afviser, at Marchal vil gå målrettet efter at få to Michelin-stjerner, som Noma og Geranium har, men restauranten skal blive ved med at udvikle sig.

- Vi vil gerne blive bedre, og der er stadig ting, der skal rettes ind, men vi går ikke ud og ansætter 10 nye kokke. Det niveau, vi kører på, er vi stolte af, og det vil vi arbejde videre med, så vi kan blive endnu bedre, siger Frank Henriksen.

Han roser køkkenchef Ronny Emborg, som er ophavsmand til, at Marchal i dag står med en stjerne i Michelin Guiden.

- Vi ansatte Ronny Emborg, for vi ville have et vist niveau i restauranten. Fokus har været, at vi ville have en international køkkenchef på hotellet, hvor køkkenet kunne leve op til resten af standarderne på hotellet.

- Det må man sige, at det har gjort, siger Frank Henriksen.

Ud over Marchal har restauranterne Clou og Studio ligeledes fået deres første Michelin-stjerne, mens Kong Hans mistede sin i dette års spiseguide fra Michelin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.