Marcipankage og vaniljeis

Lækker dessert med gode traditionelle ingredienser.

Dessert

Dessert

Marcipankage 125 g sukker 2 æg 100 g smeltet smør 175 g hvedeme 2 tsk bagepulver 200 g ODENSE Ren Rå Marcipan 1 dl mælk Fremgangsmåde Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt det afkølede smør. Bland mel, bagepulver og mælk i dejen lidt af gangen. Fordel dejen i 25 mini forme, stik en stav rå marcipan i hver. Drys evt. med perlesukker eller hasselnøddeflager og bag kagerne ved 200° C i ca. 15 min. Ingredienser: Vaniljeis 3 æggeblomme(r) 2 spsk flormelis 1/2 vaniljestang 6 dl piskefløde Fremgangsmåde Rør æggeblommer, flormelis og kornene af den halve vaniljestang godt. Pisk fløden og bland den forsigtigt i. 1/3 af de piskede æggehvider kan tilsættes. Cremen hældes i en sandkageform, randform, plastbeholder eller aluminiumsbakke og fryses. Rør et par gange i cremen, før den begynder at stivne. Er frossen efter et par timer. Ved anretning kan isen vendes ud på et fad. Her serveret med udstikkende æbler, tørrede tynde æblechips og hasselnødder.