Margrete Auken: Jeg er ked af det og rasende

Fredag eftermiddag er det kommet frem, at Ida Auken forlader SF og bliver medlem af De Radikale.

- Jeg er rigtig, rigtig ked af det, og jeg er rasende, siger europaparlamentariker Margrete Auken (SF), efter at det fredag eftermiddag kom frem, at hendes datter, Ida Auken, forlader SF for at blive medlem af De Radikale.

Ida Auken har været miljøminister siden 2011, men stod til at forlade posten, efter at SF er gået ud af regeringen.

Europaparlamentarikeren er vred over den måde, hendes datter er blevet behandlet på i SF.

- Jeg har stor forståelse for, at hun er desperat over at få hele sit projekt underløbet, siger Margrete Auken.

- Ida Auken sidder med så stort og vigtigt et projekt. Jeg tror godt, vi kan fortsætte det i SF, men jeg har forståelse for, at hun ikke kunne holde til det, hun og Annette Vilhelmsen har været udsat for, siger hun.

Det er på Facebook, at Ida Auken fredag meddeler, at hun forlader SF. Det, hun har set i de sidste dramatiske dage, hvor Annette Vilhelmsen er gået af, og SF har forladt regeringen, har rystet hende.

- Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger. SF er ikke det rigtige sted for mig længere, skriver Ida Auken på Facebook.

Ida Auken er formelt set stadig miljøminister indtil regeringsrokaden er på plads, men afviser selv at hun kan fortsætte på posten.

Ida Auken er den anden SF-minister, som forlader partiet, efter at interne uenigheder om Dong-aftalen tvang Annette Vilhelmsen til at trække sig som formand og meddele SF's udtræden af regeringen.

Torsdag var det afgående sundhedsminister Astrid Krag, som forlod SF for i stedet at melde sig ind hos Socialdemokraterne.

Margrete Auken selv har ingen intentioner om at forlade SF sammen med sin datter, oplyser hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst