Margrethe 1. om sin gamle borg

Museum arrangerer guidet tur til borgruinen Egholm som optakt til udstilling

4. juli åbner Spillemandsmuseet en ny udstilling om Egholm-borgen, foran museet ses her museumsinspektør Niels Jørn Østergaard (tv) og Arnt Johansen, som guider en tur til borgruinen mandag 25. juni. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

4. juli åbner Spillemandsmuseet en ny udstilling om Egholm-borgen, foran museet ses her museumsinspektør Niels Jørn Østergaard (tv) og Arnt Johansen, som guider en tur til borgruinen mandag 25. juni. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

GL. SKØRPING: Mandag aften 25. juni arrangerer Spillemands-, Jagt- og Skovbrugsmuseet en guidet tur til borgruinen Egholm i Skørping Holme.

Det er et arrangement i rækken Den Gode Historie.
Røverborgen Egholm i engene ved Lindenborg Å blev ødelagt allerede i 1300-tallet af dronning Margrethe den 1., men der er ifølge museumsinspektør Niels Jørn Østergaard masser af gode historier at fortælle om stedet og om et spændende kapitel i Danmarks historie. Egentlig er der to borgruiner, men den ene er knap synlig.
På turen skal deltagerne lede efter spor af den forsvundne ruin, høre om stedets historie og de arkæologiske udgravninger.
Der går endda rygter om, at Margrethe den 1. selv vil være til stede på borgen og give sin version af historien.

Udstilling følger

Turen til Skørping Holme bliver også en optakt til åbning af en ny udstilling på Spillemands-, Jagt- og Skovbrugsmuseet, der netop kommer til at omhandle Egholm-borgen, og hvor der med stor velvilje fra Nordjyllands Historiske Museum er udlånt en række af fundene fra Egholm 1-udgravningen.

Åbningen af denne udstilling 4. juli er færdiggørelsen af endnu et trin i det store projekt om Himmerlands borge i 1300-tallet med særligt fokus på borgene i Rold Skov-området. Første trin var en miniudstilling på museet og etablering af nye infotavler ved borgen i Skørping Holme.
Arrangementet 25. juni begynder kl. 19, og der er mødested ved enden af Skørping Holmevej, nord for Gl. Skørping. Turen foregår delvist i ujævnt terræn, så man skal huske vandtæt fodtøj og desuden kaffe.
Turledere er Bodil Tvedegaard og Arnt Johansen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.