Mariagerfjord Pigekor synger julekoncert i Løgstør Kirke

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det sociale sammenspil mellem pigerne prioriteres meget højt. Foto: Ukendt

Mariagerfjord Pigekor giver koncert i Løgstør Kirke.

Mariagerfjord Pigekor er et rytmisk elitekor bestående af 25 piger i alderen 12-20 år fra hele Mariagerfjord Kommune. Koret eksisterer nu på 10. år og har siden opstarten vokset sig til i dag at være flagskibet i Mariagerfjord Kulturskoles Korskole.

Et elitekor, der udover sangen, også favner og prioriterer det sociale aspekt højt.

Mariagerfjord Pigekors vision er at bringe den enkelte elev så langt som muligt; fra talentelev, gennem musikalsk afklaring, til optagelse på MGK, konservatorieuddannelsen eller videregående uddannelse.

Det sociale sammenspil mellem pigerne prioriteres meget højt. Pigerne udvælges, udover deres sangstemme og talent, også ud fra deres menneskelige egenskaber. Alle er lige vigtige i deres rolle i koret, og alle piger accepteres for netop deres særlige kompetencer og deres personligheder.

I koret er der stor fokus på stimulering og udvikling af pigernes samarbejdsevne, situationsfornemmelse, ansvarsbevidsthed, evne til at udvise empati og anerkendelse, koncentrationsevne og generelle evne til at indgå engageret og kompetent i et målrettet samarbejde.

Kor er glæden ved sang men også glæden i det fællesskab pigerne får i sangen. I det sociale rum gror talentet og en pige, der er tryg og glad, synger godt.

Mariagerfjord Pigekor tager hvert år på turné i ca. 5 dage og afholder årligt 35 koncerter.

Udover de lokale koncerter i Mariagerfjord Kommune, har koret optrådt på f.eks. LO kongressen 2015, Hingstekåring i Jyske Bank Boxen 2016 og til Aarhus Vocal Festival 2013 og 2015 og søndag den 18. december kommer de til Løgstør og giver julekoncert i Løgstør Kirke.

Koret har optrådt med blandt andre The Real Group, Vox11, Postyr, Kim Sjøgren, Aalborg Symfoniorkester m.fl. foruden at varme op for navne som Burhan G, Fallulah, Lis Sørensen og Sanne Salomonsen.

Pigekoret har opnået stor anerkendelse i korkredse lokalt, nationalt og internationalt.

Se mere om koncerten i Løgstør på www.de12kirker.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.