420.000 kroner til Mariagerfjords landsbyer

Landdistriktsrådet og Fællesrådet for Forsamlingshuse støtter blandt andet shelter i Helberskov, AV-udstyr i Handest og sang i Sem

Bente Lembo
Visborg Forsamlingshus får penge fra en kommunal pulje, så vinduerne kan blive udskiftet. Arkivfoto: Grete Dahl
7. juni 2019 10:17

MARIAGERFJORD: Shelter, kæmpegrill og vinduer... Landdistriktsrådet og Fællesrådet for Forsamlingshuse har netop uddelt midler til lokalområderne i Mariagerfjord Kommune.

15 projekter fik tilskud, mens 5 fik afslag. I puljen for forsamlingshuse blev der bevilget penge til syv projekter og givet afslag til ni.

Midlerne i de to puljer stammer fra kultur- og fritidsudvalgets bevilling til Landdistriktsrådet på i alt cirka 420.000 kr.

- Samlet set er vi glade for den store interesse for at sætte projekter i søen i landsbyerne, siger Kim Knudsen, formand for Landdistriktsrådet, i en pressemeddelelse fra kommunen.

- Det vidner om, at landsbyerne kan nå langt, når vi understøtter med en del af økonomien.

Landdistriktsrådets projektpulje har bl.a. tildelt midler til etablering af en shelter i Helberskov, renovering af anlægget i Kielstrup, AV-udstyr til det nye aktivitetshus i Handest, en kæmpegrill til aktivitetspladsen i Onsild Stationsby, running dinner-arrangement i landsbyklynge Vest og sangarrangement i Sem.

Puljen til forsamlingshuse støtter primært fysiske projekter og energioptimering i de 23 forsamlingshuse i kommunen. Blandt andet får Visborg Forsamlingshus midler til nye vinduer, Hvornum til renovering af køkken og topscoreren er Døstrup Forsamlingshus, der får 50.000 kr. til udbedring af skader på kloak.

- Det er noget kedeligt noget at bruge pengene på, men desværre nødvendigt, så vi er glade, siger Betina Sørensen, formand for Døstrup Forsamlingshus.

- Mangfoldigheden er rigtig stor og vi håber, det styrker motivationen hos de mange frivillige. At de oplever en belønning i form af tilskudsmidler. I forvejen bidrager de mange private og lokale fonde til, at den samlede projektøkonomi kan hænge sammen - sammen med de mange lokale interessetimer, siger Kim Knudsen.

Landdistriktsrådet laver andet end at dele pengegaver ud. Torsdag 13. juni introduceres et nyt tiltag, da rådet vil holde sine møder rundt i kommunen suppleret med et formøde, hvor de lokale borgere kan ytre deres ønsker og behov til Landdistriktsrådet. Møderækken starter i Oue, hvor lokalområderne fra Kielstrup, Houtved, Stinesminde og Oue indbydes til dialog. Indbydelser med tilmelding er husstandsomdelt i de fire lokalområder. Senere vil rådet besøge andre grupper af landsbyer i kommunen.

- Vi har behov for at komme mere i øjenhøjde med de lokale aktører og blive inspireret til, hvordan Landdistriktsrådet kan gøre en forskel, siger Kim Knudsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...