Aftaler om arbejdstid på vej i Mariagerfjord

arbejdsmarked: Lærere og pædagoger har indgået aftale med Mariagerfjord Kommune om arbejdstid, og skolechefen kvitterer for godt samarbejde

Konstitueret skolechef Arne Omar Sørensen kvitterer for godt samarbejde med fagforeningerne om nye arbejdstidsaftaler.

Konstitueret skolechef Arne Omar Sørensen kvitterer for godt samarbejde med fagforeningerne om nye arbejdstidsaftaler.

MARIAGERFJORD:Mariagerfjord Kommune og fagforeningerne BUPL, FOA og Danmarks Lærerforening er blevet enige om udkast til nye arbejdstidsaftaler.

Konstitueret skolechef Arne Omar Sørensen er tilfreds med, at aftalerne nu bliver sendt til byrådet efter grundige drøftelser mellem parterne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Mariagerfjord Kommune.

- Aftalerne viser, at vi har viljen til at finde løsninger. Jeg vil gerne kvittere for et godt samarbejde i hele processen.

- Vi har haft mange konstruktive drøftelser og alle parter har insisteret på ordentlighed, fællesskab og tillid, som er de bærende værdier for vores samarbejde, siger skolechef Arne Omar Sørensen.

- Med aftalerne understøtter vi elevernes læring og trivsel gennem et godt arbejdsmiljø for lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere.

Aftalerne skal holdes indenfor de budgetmæssige rammer. Derfor er der særligt fokus på omfordeling af opgaverne.

Det sker blandt andet ved at fordele tiden mellem medarbejderne anderledes og herudover give mere tid til tillidsrepræsentant- og arbejdsmiljøarbejdet, forklarer skolechefen.

Baggrunden er, at udvalget for børn og familie i begyndelsen af 2017 gav skolechefen mandat til at undersøge mulighederne for at indgå arbejdstidsaftaler for lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere.

Arbejdstidsaftalerne er indstillet til politisk godkendelse på byrådsmødet torsdag 28. februar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst