Allinge snuppede titel for næsen af Hobro

Hobro Havn må ”nøjes” med en status som Danmarks tredjesmukkeste

Hobro Havn må tage til takke med en status som Danmarks tredjesmukkeste - men det er vel i grunden heller ikke så galt.  Privatfoto

Hobro Havn må tage til takke med en status som Danmarks tredjesmukkeste - men det er vel i grunden heller ikke så galt. Privatfoto

Det blev ”kun” til lige ved og næsten for Hobro Havn.

Danskerne har voteret, og det blev Allinge Havn, der med 18 procent af stemmerne fik flest stemmer i konkurrencen ”Danmarks Smukkeste Havneområde,” som organisationen Historiske Huse står bag.

I alt 15 havneområder var nomineret i konkurrencen, og lidt over 3.000 danskere har afgivet deres stemme ved en online afstemning.

Andenpladsen gik til Københavns indre havn med Flådens Leje med 13 procent af stemmerne, og på en delt tredjeplads kom Nakskov Havn og Hobro Havn.

Allinge Havn på Bornholm kunne hverken Hobro eller de øvrige 13 nominerede finalister hamle op med.  Privatfoto

Allinge Havn på Bornholm kunne hverken Hobro eller de øvrige 13 nominerede finalister hamle op med. Privatfoto

- En konkurrence skal jo udpege én vinder, selv om alle 15 havneområder i vores øjne har gjort sig fortjent til hæder.

- Der har været god lokal opbakning i havnebyerne, og lidt over 3.000 danskere har stemt på deres favorit blandt de 15 nominerede havneområder.

- Det er tydeligt, at flere har fået øjnene op for deres egen havn – også for de dele af den, der måske ikke er smuk i traditionel eller klassisk forstand, men stadig er stemningsfuld og fortæller en historie. Det gælder f.eks. de gamle industrianlæg, siloer, fabrikker og oliemøller, siger Birthe Iuel, direktør i Historiske Huse.

Formålet med konkurrencen var netop at sætte fokus på de enestående havnemiljøer, der stadig er tilbage, og motivere kommuner, lokalpolitikere, borgere og bygherrer til at beskytte havneområdernes historiske miljøer og kvaliteter.

I Danmark har vi godt 400 såkaldte funktionshavne, dvs. færge-, industri- og fiskerihavne, og hertil kommer et stort antal lystbådehavne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.