Der blev taget hul på at vende turistby

Det første spadestik i arbejdet, der har til formål at vende Øster Hurup 90 grader blev taget fredag eftermiddag

Emil Abkjær Kristensen og Claus Søndberg (foto)
Foto Claus Søndberg
Øster Hurup 6. oktober 2017 18:34 - Opdateret 6. oktober 2017 18:38

ØSTER HURUP: Mange var mødt op på pladsen foran Multihuset i Øster Hurup for at overvære Mariagerfjord-borgmester Mogens Jespersen (V) tage første spadestik til projektet, der har til formål at vende byen 90 grader. Solen, der har været en sjælden gæst i kystbyen denne sommer, sendte sine sidste stråler ned over de fremmødte, der kunne fornøje sig med øl, vand og pølser.

Med at vende byen forstås, at opmærksomheden skal henledes mod havnen og vandet, når man kører igennem badebyen, der år efter år trækker mange turister til kommunen.

Det skal gøres ved at skabe et nyt centralt byrum ved den gamle skole, der ligger i forlængelse af havnepladsen. Det skal skabe et naturligt midtpunkt i byen, der bliver et samlingspunkt.

Det vil blive markeret med en ni meter høj udkigspost, der samtidig skal være et pejlemærke, der gør den gennemkørende trafik opmærksom på området.

Fra byens midte anlægges en promenade mod havnen, der gør turen til vandet nemmere cyklister og gående. Promenaden kommer til at munde ud i en engbro, der både skal skabe en naturoplevelse og en mere naturlig ankomst til havnen.

De målrettede drøftelser om byens udvikling begyndte tilbage i 2012, men idéen om at vende byen ligger mange år tilbage. Det er et samarbejde mellem byens borgere, erhvervsdrivende, kommunen og Møller og Grønborg arkitekter, der har mundet ud i den endelige plan.

Det var en meget tilfreds borgmester, der kunne sætte spaden i jorden.

- Det er et projekt, som kun har været muligt, fordi der har været et godt samarbejde, og enighed om, hvilken retning det skulle gå, siger Mogens Jespersen (V).

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...