Fjordfestival vender tilbage

Lørdag 2. oktober går det atter løs i Det Røde Pakhus på havnen i Hobro

Fjordfestivalen vender 2. oktober tilbage i Det Røde Pakhus, hvor mange af festivalgæsterne traditionelt er gengangere fra år til år. Arkivfoto

Fjordfestivalen vender 2. oktober tilbage i Det Røde Pakhus, hvor mange af festivalgæsterne traditionelt er gengangere fra år til år. Arkivfoto

I en ellers festival-fattig sommer skiller Fjordfestivalen i Hobro sig positivt ud: Efter at have holdt corona-pause i 2020 vender Fjordfestivalen lørdag 2. oktober tilbage i Det Røde Pakhus.

Fjordfestivalen startede oprindeligt som en privat havefest hjemme hos en af medarrangørerne for 24 år siden, men siden 2004 har festivalen haft fast hjemsted i Pakhuset på havnen i Hobro.

- Vi har altid lagt vægt på, at det skal være populær musik med kvalitet, vi hyrer.

- Samtidig har det lige fra starten været vigtigt for os at holde priserne så langt nede som muligt.

- Det kan kun lade sig gøre, fordi vi ikke skal tjene på arrangementet, men kun arrangerer festivalen fordi vi synes, det er sjovt at lave en fest for byens borgere, lyder det fra Jacob O. Mathiesen og de øvrige Fjordfestival-bagmænd.

Årets festivalprogram byder på i alt fire navne.

Guitarduoen Jesper Iversen og Anders Lampe varmer op i eftermiddagstimerne.

Senere tager coverbandet ”A Rush Of Coldplay” over og hylder deres britiske forbilleder med storladne og iørefaldende hits som Yellow, Clocks, Fix You, Viva la Vida, Paradise, A Sky Full of Stars og Adventure of a Lifetime.

Chief 1 skal som DJ være med til at fyre op under årets Fjordfestival i Hobro.  PR-foto

Chief 1 skal som DJ være med til at fyre op under årets Fjordfestival i Hobro. PR-foto

Tredje navn på plakaten er Chief 1, som senest har gjort sig bemærket i samarbejde med Thomas Buttenschøn.

Chief 1 med det borgerlige navn Lars Pedersen brød i 1980erne igennem som medlem af Danmarks første rapgruppe, Rockers By Choice.

Siden har Chief 1 først og fremmest gjort sig som producer for en lang række store danske og internationale artister, men når han 2. oktober kommer til Hobro bliver det i den klassiske DJ-udgave af Chief 1 - som et energibundt, der forstår at skabe en fest.

En fest, der så efterfølgende kulminerer med en optræden af hjemmebane favoritterne fra ”Starturn”.

Hjemmebanefavoritterne fra Starturn får fornøjelsen af at runde årets Fjordfestival af i timerne frem mod midnat.  PR-foto

Hjemmebanefavoritterne fra Starturn får fornøjelsen af at runde årets Fjordfestival af i timerne frem mod midnat. PR-foto

Som noget nyt i år, sælges billetterne i forsalg til den moderate pris af 100 kr.

Skulle der mod forventning være billetter tilbage, når Fjordfestivalen åbner 2. oktober, vil de sidste billetter blive solgt ved indgangen.

- Fjordfestival har gennem snart mange år haft en fast plads i mange af vores gæsters kalender, og det er helt sikkert medvirkende til, at vi stadig har mod på at arrangere festivalen: at vi kan mærke, at folk bakker op og kommer igen år efter år, noterer arrangørerne, der samtidig beklager, hvis de gennem årene er kommet til at udsætte naboerne for et generende lydniveau.

- Vi har altid forsøgt at tage hensyn efter bedste evne, selvom det godt kan være svært, når mange glade mennesker er samlet for at have det festligt, lyder det fra folkene bag Fjordfestivalen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.