Fjordkommunes egne terapeuter byder billigst

Der er intet sparet for Mariagerfjord Kommune ved, at genoptræningen har været i udbud, erkender udvalgsformand Jan Andersen (DF)

Bente Lembo
Jan Andersen, formand for sundhedsudvalget (DF), er tilfreds med, at kommunens egne fysioterapeuter er konkurrencedygtige. Arkivfoto
Mariagerfjord 17. april 2018 14:17 - Opdateret 18. april 2018 06:45

MARIAGERFJORD: Mariagerfjord Kommunes egne fysioterapeuter i Sundhed og Træning bød billigst på genoptræning efter sundhedslovens paragraf 140.

Det blev resultatet af udbudsrunden, som Mariagerfjord Kommune tirsdag offentliggjorde.

I alt fem leverandører - fjordkommunens egen træningsenhed og fire privatpraktiserende fysioterapeuter - afgav bud.

- Vil det sige, at der ikke er noget sparet for kommunen ved, at opgaven har været i udbud?

- Det er det, jeg har sagt hele tiden. Der vil ikke være noget sparet, medgiver formand for sundhedsudvalget, Jan Andersen (DF).

Han synes dog ikke, at udbuddet har været forgæves. Tværtimod kan han nævne flere positive aspekter ved den proces, man har været igennem:

- Det viser sig, at vi har nogle private fysioterapeuter, som gerne vil samarbejde med kommunen.

- Vi har fået udvidet åbningstiden for genoptræningen, så den nu er i tidsrummet fra klokken 8-17.

- Og aldersgrænsen for at få genoptræning er blevet sat ned til 15 år, nævner Jan Andersen.

Han er tilfreds med, at det har vist sig, at Mariagerfjord Kommunes egen træningsafdeling er konkurrencedygtig.

Måske frist valg

Buddet var skruet sådan sammen, at den billigste pris - kommunens, viste det sig jo - bliver den, som alle vil blive afregnet efter, hvis de ønsker at få del i kagen.

Såfremt de private fysioterapeuter, der har budt ind, finder prisen favorabel, kan borgerne i Mariagerfjord Kommune altså få frit valg.

- Jeg håber, at vores lokale leverandører vil vise interesse for at løse opgaven, så vores borgere selv kan vælge, hvor de ønsker at få genoptræning, siger Jan Andersen.

Chef for sundhed og ældre Tue von Påhlman er på samme linje. Han ser gerne, at andre leverandører byder sig til, så der kommer konkurrence på kvalitet, service og åbningstider.

Den nye ordning træder i kraft 1. september 2018. Lokale leverandører, som ønsker at blive godkendt, skal søge om det senest 1. august 2018.

Udvalget for sundhed og omsorg mødes i morgen torsdag ekstraordinært for at få en orientering om udfaldet af udbudsrunden.

- Jeg håber, at vi nu kan lukke sagen ned og sætte punktum. Den fortjener ikke mere. Medarbejderne skal have arbejdsro, lyder det fra Jan Andersen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...