Htx udbydes igen i Hobro

fejring: Mariagerfjord Gymnasium er i festhumør, for Region Nordjylland har bevilget 750.000 kroner, så htx igen kan udbydes i Hobro

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Vi mener selv, at HTX er et værdifuldt uddannelsestilbud til unge i Mariagerfjord Kommune, og derfor glæder vi os over udsigten til at kunne udbyde uddannelsen igen. Gymnasiet vil fortsat have et bredt uddannelsesudbud, der samler unge fra hele kommunen og skaber det unikke ungdomsmiljø og fællesskab, der kendetegner os, siger rektor Jette Engelbreth.

HOBRO:Mariagerfjord Gymnasium trækker i festtøjet og gør sig klar til at hylde årets studenter. Midt i studenterfesten løfter rektor Jette Engelbreth sløret for en glædelig nyhed: Region Nordjylland har bevilliget 750.000 kr. fordelt over tre år til støtte for, at HTX igen kan udbydes i Hobro. Det skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

- Vi har det seneste halvandet år haft et tæt samarbejde med Erhvervsskolerne Aars om at finde en model, så HTX igen kan udbydes på Mariagerfjord Gymnasium. Med pengene fra regionen er vi rykket et skridt nærmere, og det er vores ambition, at det allerede sker fra august 2020. Nu venter vi bare på grønt lys fra Undervisningsministeriet, lyder det fra Jette Engelbreth.

HTX giver en teknisk studentereksamen med fokus på naturvidenskab samt tekniske fag og færdigheder. Uddannelsen henvender sig til de elever, der vil afprøve teorier i praksis igennem forsøg og større opgaver.

En anden god nyhed er, at Uddannelsespuljen for Regional Udvikling har bevilget 700.000 kr. fordelt over to år til VHF-uddannelsen. Pengene skal bruges til at udvikle og afprøve forskellige former for pædagogik og didaktik samt hjælpemidler, fx digitale støtteprogrammer til kompensation for kognitive udfordringer, angst, depressioner og stress.

Derudover vil gymnasiet indrette et tilbagetrækningslokale - ikke kun til glæde for VHF-eleverne, men for alle gymnasieelever med psykiske udfordringer.

- Bevillingen er et klart signal om, at regionen tror på projektet, og dét er vi så taknemlige for. Pengene betyder, at vi kan videreudvikle uddannelsen til de sårbare elever, mens vi stadig kæmper for at få VHF permanentgjort af Undervisningsministeriet, siger Jette Engelbreth.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.