Hvilsom og Søndre bedst i Skills-stafet

Ralfs Straume og Nikolaj Nielsen fra Assens Skole prøver nogle af de genoptræningsmetoder, man anvender i jobbet som sosu. Privatfoto
Mariagerfjord 5. oktober 2017 18:46

MARIAGERFJORD: Noget kunne tyde på, at eleverne fra Hvilsom Friskole og Søndre Skole i Hobro er de mest fingersnilde i Mariagerfjord Kommune.

Under alle omstændigheder var det 8. klasser fra de to skoler, der sikrede sig videre adgang, da 450 8. klasse-elever fra hele fjordkommunen torsdag var samlet til Skills Stafet på Campus Mariagerfjord på Kirketoften.

Campus summede af liv dagen igennem, alt imens SOSU Nord, TECH College og Tradium Mariagerfjord gav de unge elever fra udskolingen indblik i en række sjove discipliner inden for flere forskellige erhvervsfag: Murer, tømrer, vvs, kontor, butik, tjener, gastronom og sosu.

De unge konkurrerede bl. a. i, hvordan samler man stikdåse, hvordan skærer man fliser, hvordan får man en bevidstløs person i tøjet, og hvordan præsenterer man tøj på en mannequindukke.

- Det har været fedt, at vi selv skulle gå rundt og opsamle viden om uddannelserne og fik lov at prøve kræfter med opgaverne. Vi har virkelig fået øjnene op for, hvad man laver på en erhvervsuddannelse, fortæller to af de 450 8. klasse-elever Ralfs Straume og Nikolaj Nielsen fra Assens Skole.

Skills Stafet er en del af DM i Skills, og vinderne af konkurrencen i Hobro går videre til finalen ved DM i Skills i Herning i januar 2018.

De to hold fra Mariagerfjord, der kvalificerede sig til videre deltagelse var 8.A fra Hvilsom Friskole og 8.B fra Søndre Skole.

På landsplan deltager cirka 45.000 8. klasses elever i de indledende Skills Stafet-heats.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...