Mere plads til unge talenter

Rud Thygesen Arkivet i Nordjylland formidler møbelkunst og design. En udvidelse og restaurering skal sikre plads til unge up coming-designere

Kongeserien præsenteret i Arkivet. Arkivfoto: Michael Bygballe

Kongeserien præsenteret i Arkivet. Arkivfoto: Michael Bygballe

Rud Thygesen Arkivet i Hobro har eksisteret i 10 år med en voksende samling møbler tegnet af møbelarkitekterne Rud Thygesen og Johnny Sørensen. Arkivet har altid haft til formål at fremme nyt talent. Dog har der i de senere år været behov for mere fysisk plads til udstilling af unge møbelkunstnere og designere - men også mangel på kvadratmeter til workshops, saloner og foredrag om og med unge talenter. Nu får Arkivet i Hobro mere plads ved at inddrage loftsrum og sidebygninger i den fredede bryggergård fra 1800-tallet, hvor Arkivet har til huse.

Projektet er støttet af Mariagerfjord Kommune samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden og foreningen Realdania.

- Den kommende udvidelse og renovering vil styrke Arkivet som et nordjysk aktiv i formidlingen af dansk design. Jeg er meget glad for den økonomiske opbakning fra kommune, fonde og Realdania, og nu ser vi frem til, at den første udstilling med yngre designere kan åbne om et års tid, oplyser Søren C. Olesen, formand for Arkivets bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Rud Thygesen understregede selv vigtigheden af at udstille unge designere. I de første år var spisestuen i Brygger Bies gamle lejlighed derfor reserveret til formålet.

Med årene er møbelsamlingen tegnet af Rud Thygesen og Johnny Sørensen vokset og fylder nu hele den store lejlighed fra 1859. Mariagerfjord Kommune har derfor - ud over selve lejligheden - stillet det uudnyttede loft samt sidebygningens to øverste etager til rådighed. Fjorden Arkitekter har tegnet projektet.

Ombygning og renovering går i gang i løbet af efteråret. Arkivet lukker dog ikke af den grund, men vil fortsat være åbent for besøgende, som blot skal henvende sig forinden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden