Natteravne fik debut på J-dag - Vi blev mødt med kærlige arme

- De unge piger synes, det er superfedt, siger initiativtageren til de gule jakkers comeback i Hobros natteliv

Trine Leth Sørensen (i midten) er initiativtager til at få Natteravnene genoplivet i Hobro. Fredag gik hun sin første gang i den gule jakke - og det var en succesoplevelse. De to andre er Dorthe Lang og Jesper Helbo Vinther. Privatfoto

Trine Leth Sørensen (i midten) er initiativtager til at få Natteravnene genoplivet i Hobro. Fredag gik hun sin første gang i den gule jakke - og det var en succesoplevelse. De to andre er Dorthe Lang og Jesper Helbo Vinther. Privatfoto

Natteravnenes comeback i nattelivet i Hobro faldt sammen med J-dag, hvor julebryggen frigives på landets værtshuse. Netop på grund af J-dag lagde Natteravnene ud allerede klokken 19.30, hvor de normalt først vil begynde klokken 22.

- Det gik bare virkelig godt. Vi blev mødt med kærlige arme og opbakning af alle, vi gik forbi, både ældre og unge. Mange sagde, at det var godt at se os tilbage i nattelivet. De unge piger synes, det er superfedt, fortæller Trine Leth Sørensen, initiativtager til at genoplive Natteravnene i Hobro.

Hun er gået i aktion efter flere natlige overfald på kvinder i Hobro, senest et voldtægtsforsøg på Store Torv natten til 9. oktober, der gik ud over en 20-årig kvinde. På fortovet ved Rema 1000 har der siden februar 2019 været fem seksuelt betonede overfald på kvinder.

Det er på kort tid lykkedes Trine Leth Sørensen at samle en stor gruppe frivillige, som er vil yde en tryghedsskabende indsats i Hobros natteliv.

- Politiet var også forbi og hilse på. De sagde, det var dejligt at se, vi var ude, og at vi måtte have en god aften. Så alt i alt var det en succesfyldt oplevelse, fortæller Trine Leth Sørensen.

Natteravnene gik i to hold à tre mand på deres første aften i Hobro. De lagde vejen forbi Bies Have, banegården, Rema 1000 og rutebilstationen.

Trine Leth Sørensen har taget initiativ til Natteravnene i Hobro efter den senere tids mange overfald på kvinder. Foto: Martin Damgård

Trine Leth Sørensen har taget initiativ til Natteravnene i Hobro efter den senere tids mange overfald på kvinder. Foto: Martin Damgård

Hjalp med taxa

Trine Leth Sørensen oplevede almindelig "fuldemandstummel", men der var ikke optræk til ubehageligheder. Natteravnenes opgave er at observere og hjælpe, hvis de kan.

- Vi hjalp unge med at få fat i en taxa, fordi deres mobiltelefoner var løbet tør for strøm. En ung mand var dårlig og havde kastet op. Ham hjalp vi, så han kunne komme sikkert hjem, fortæller Trine Leth Sørensen.

Fem gyldne regler

1. Natteravnene er synlige og observerer. De blander sig aldrig fysisk i uroligheder - men tilkalder professionel hjælp, hvis det er nødvendigt.

2. Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning. Helst med deltagelse af begge køn og forskellig baggrund, også etnisk.

3. Natteravnene færdes altid i det offentlige rum (på gaden, i bus eller tog) - aldrig inde, hvor de unge morer sig, fx i ungdomsklubber, på værtshuse og diskoteker.

4. Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge (på de unges initiativ), men uden at yde egentlig råd- givning. Det overlades efter situationen til professionelle i det lokale netværk eller de unges forældre, familie og bekendte.

5. Natteravnene hjælper ”forulykkede” børn og unge - helst gennem deres venner og familie. Holdet følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

Også dagen efter, lørdag aften, var Natteravnene i aktion i Hobros natteliv. Og i den kommende weekend, fredag 12. og lørdag 13. november, vil frivillige i gule jakker igen lyse op på gaderne.

- Vi vil gå hver weekend på fredage og lørdage. Det er et stort logistisk arbejde at få det til at gå op, men der er mange, som har meldt sig som frivillige - omkring 50, fortæller Trine Leth Sørensen.

Hun fik 15.000 skridt på tælleren fredag aften og nat. Natteravnene er en super måde at få motion i benene - en oplagt måde at tabe julekiloene på, når den tid kommer, anbefaler hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.