Noenco rykker ind i brintdalen

Rådgivningsfirma satser på at nyde godt af ekspertisen, opbygget i ”Hydrogen Valley” i Hobro

Erik Mortensen, energirådgiver og partner i Noenco, foran det nye kontor i Hobro. Privatfoto

Erik Mortensen, energirådgiver og partner i Noenco, foran det nye kontor i Hobro. Privatfoto

Rådgivningsvirksomheden Noenco med hovedkontor i Skagen og afdeling i norske Kristiansand åbner nu kontor i Hobro for at komme tættere på brint-teknologien i den såkaldte ”Hydrogen Valley”.

Hydrogen Valley er en projektorganisation i Cemtec Erhvervspark finansieret af Mariagerfjord Kommune, EU og andre fonde med det formål at fremme den grønne omstilling af det danske energisystem, især gennem udvikling af power-to-X teknologier.

Noenco har for sin del specialiseret sig i rådgivning om energioptimering inden for søfart og industri.

Det er brancher, der typisk har et stort energiforbrug og tilsvarende potentialer for optimering og effektivisering.

Kunderne er primært hjemmehørende i Danmark og Norge, og Noenco har siden etableringen i 2017 opnået en position som en af branchens førende rådgivere.

Ved at etablere en afdeling i Hobro får Noenco nu yderligere adgang til en af fremtidens helt store teknologier inden for grøn energiproduktion, nemlig ”power-to-X”, hvor det bl.a. handler om symbioser af vindkraft, brint-teknologi og høst af CO2.

- Den viden om power-to-X teknologier, som vi får adgang til gennem Hydrogen Valley, kombineret med vores ekspertise inden for energioptimering i skibe og industrianlæg, giver os mulighed for at præsentere vores kunder for helt nye løsninger til miljørigtig, klimavenlig og økonomisk produktion, siger energirådgiver og partner i Noenco, Erik Mortensen.

I 2020 resulterede Noencos kunde-projekter i en samlet CO2-reduktion på 40.000 tons - en 30 pct. fremgang fra året før.

- Vi har sparet atmosfæren for 40.000 tons CO2, og vi har dermed sparet vores kunder for 17.700 kubikmeter olie, hvilket kan aflæses direkte på virksomhedernes bundlinjer.

- Vi glæder os fremover til at være en del af ”ideernes holdeplads” i Hydrogen Valley og til at omdanne ideerne til endnu større værdiskabelse i de mange virksomheder, vi rådgiver, erklærer Erik Mortensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.