Nybagt galleriejer er blevet et gladere menneske

Jesper Norup nyder sit nye dobbeltliv som vaskemand i Hobro IK og maler med eget galleri i Østergade

Jesper Norup ved et par af sine billeder fra Portugal. Foto: Jesper Bøss

Jesper Norup ved et par af sine billeder fra Portugal. Foto: Jesper Bøss

Det er aldrig for sent at udleve en drøm. Det er 66-årige Jesper Norup et godt eksempel på. Han startede med at male i 1979, men har nu for første gang åbnet eget galleri.

Galleriet hedder Amadusa og ligger på Østergade i Hobro. Her udstiller Jesper Norup sin egen billedkunst med skiftende temaer hver måned, hvor de nye udstillinger altid skydes i gang med en fernisering.

Typisk for Jesper Norups kunst er der fuld knald på farverne. Foto: Jesper Bøss

Typisk for Jesper Norups kunst er der fuld knald på farverne. Foto: Jesper Bøss

November måneds tema er Portugal, som Jesper og kæresten Anne elsker at besøge. Typisk for Jespers kunst er der fuld skrald på farverne, og her er motiverne fra Portugal ret samarbejdsvillige.

- Byerne i Portugal er rene farveorgier. Der er nemlig ingen lokalplaner, der dikterer, hvilke farver, der må bruges på husene. Her er frit slag på alle hylder, og det resulterer i en sand farvepalet. Så det er virkelig et yndlingsmotiv for mig, fortæller Jesper Norup, der har svært ved at karakterisere sin egen kunst, ud over at den altså altid er sprudlende og farverig.

I starten malede han med olie. I dag er det akrylmaling.

- Jeg elsker farver overalt. Både i mine malerier, men også i mit hjem og andre steder. Jeg synes, at det er så kedeligt, når alt bare bliver hvidt eller gråt.

Der er ikke mennesker på billederne, men blandt andet stole, vasketøj m.v., der vidner om, at der er liv i byerne. Foto: Jesper Bøss

Der er ikke mennesker på billederne, men blandt andet stole, vasketøj m.v., der vidner om, at der er liv i byerne. Foto: Jesper Bøss

Vaskemand hos Hobro IK

Jesper Norup har altid været en kreativ sjæl. Han arbejdede i mange år med drama, teater og musik. Når det kommer til kunstmaleriet, er han helt autodidakt, altså selvlært.

Galleri Amadusa åbner hver dag klokken 13, og inden han møder ind, så passer han et fleksjob som vaskemand hos Hobro IK.

- Jeg elsker fodbold, og i særdeleshed Hobro IK, så det er et skønt job at have om formiddagen. At jeg så kan kombinere det med mit eget galleri, gør det jo bare endnu bedre, og jeg er blevet taget godt imod i byen. Jeg har også solgt ganske fornuftigt, faktisk mere end jeg på forhånd havde regnet med.

- Jeg synes også, at det er dejligt at være med til at sætte kunsten endnu mere på dagsordenen i byen, hvor der jo er et par andre gallerier og selvfølgelig Kunstetagerne. Vi er med til at holde hinanden gode. Hobro er en god kunstby, og det har bestemt været positivt, at åbne.

Jesper maler, mens han er i galleriet. Foto: Jesper Bøss

Jesper maler, mens han er i galleriet. Foto: Jesper Bøss

Gæsteudstillere

- Stort set lige siden, jeg begyndte at male, har jeg drømt om at få mit eget galleri, og med en god opbakning fra min kæreste Anne, er den drøm nu gået i opfyldelse.

- Og jeg kan helt klart sige, at jeg er blevet et gladere menneske, siden jeg åbnede mit eget galleri, lyder det fra Jesper Norup, mens den portugisisk musikform fado lyder blidt i galleriets højtaler, så lydkulissen passer perfekt til den aktuelle udstilling.

- Jeg har stadig idéer og egne malerier til en lang række andre temaer og udstillinger, men næste år er det også min plan, at få to-tre gæsteudstillere i galleriet.

- Her er jeg i dialog med nogle spændende kunstnavne. Hvis det lykkes at få de aftaler på plads, så bliver det et scoop at få dem til Hobro, lyder det afslutningsvist fra Jesper Norup, der i øvrigt også glæder sig til foråret og sommeren, hvor han har planer om forskellige kreative aktiviteter ude på torvet foran galleriet.

Galleri Amadusa i Østergade. Foto: Jesper Bøss

Galleri Amadusa i Østergade. Foto: Jesper Bøss

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.