Røde Kors Cafe får pris for hjælp til flygtninge
Seks frivillige i Hobro hjælper flygtninge med lektier og jobsøgning - og ikke mindst møder de dem med venlighed og respekt

Lars Pedersen, Tove Kristensen, Trille Schytte, Nanna Kirkegård, Ellen Østergård og Kjeld Bruhn Kristensen er de frivillige i Røde Kors Integration i Hobro, som forleden blev hædret med Integrationsrådets 2020-pris. Privatfoto
Seks frivillige i Hobro yder en prisværdig indsats for flygtninge - de hjælper blandt meget andet med jobsøgning og myndighedskontakt.
Forleden blev de frivillige i Røde Kors Integration i Hobro hædret med Integrationsprisen 2020. Prisen uddeles af Integrationsrådet i Mariagerfjord Kommune.
- De møder flygtningene med venlighed og respekt, og de tager sig god tid til at hjælpe dem. Det er noget af det, som gør Røde Kors Integration til noget særligt, siger Faketa Leto, formand for Integrationsrådet i Mariagerfjord Kommune.
Faketa Leto er selv tidligere modtager af integrationsrådets pris. Hun kom til Danmark som bosnisk krigsflygtning i 1990’erne og har gjort et stort arbejde for at få især kvindelige flygtninge til at falde godt til i Mariagerfjord Kommune.
- Vi er naturligvis glade for og stolte over, at vi har fået anerkendelsen af vores indsats, siger Tove Kristensen fra Røde Kors Integration, som sammen med sin mand Kjeld lagde hus til prisoverrækkelsen i Hobro.
På grund af coronasituationen har det trukket ud med at fejre hæderen, og det foregik da også i en meget sluttet flok.
Medborgerhuset
Røde Kors Integration har lokaler i Hobro Medborgerhus i Skibsgade.
De frivillige plejede at sidde klar hver torsdag eftermiddag til at hjælpe flygtningene med myndighedskontakt, ansøgninger og forlængelse af opholdstilladelse og pas, privatøkonomi, jobsøgning og udarbejdelse af cv.
Coronaepidemien har sat en midlertidig stopper for aktiviteterne i cafeen og det er uvist, hvornår den kan genåbne.
- Der er dog fortsat stor brug for hjælp til flygtningene i vores område. Dette klares via telefonen og i nogle tilfælde ved kontakt i frivilliges hjem, fortæller Tove Kristensen.
De frivillige har også tilbudt at tage med til læge og hospital, jobcenter, ejendomsadministratorer o.a., ligesom de har ydet lektiehjælp og sprogstøtte til voksne under uddannelse.
Uledsagede børn
Røde Kors Integration samarbejder med Mariagerfjord Kommune om aftaler med midlertidige forældremyndighedsindehavere for uledsagede flygtningebørn og unge og arbejder for, at nye flygtninge får danske besøgsvenner og kontaktfamilier.
Efterhånden som kursisterne er kommet igennem sprogskolen, er behovet for sprogstøtte i den sammenhæng blevet mindre.
Røde Kors Integrations Cafe har haft besøg af 15-20 personer pr. uge.
Lektiehjælp og sprogstøtte til voksne og unge under uddannelse ser ud til at være et område, der kunne udvides. Også lektiehjælp til børn og unge skolesøgende er et muligt udviklingsområde.
- Og vi kan altid bruge flere frivillige til vores integrationsindsats, understreger Tove Kristensen.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.