Sejlerfest som i en svunden tid

90 træskibe er tilmeldt træskibsstævne i Hobro i pinsen - og de første tyvstarter allerede i denne weekend med en såkaldt "Akvavitregatta"

Et enligt træskib på havnen i Hobro. I pinsedagene forventes der rykind af op mod 90 lignende skibe, og allerede i Kristi himmelfarts-ferien tages der forskud på pinsens store træskibsstævne, når Hobro Træskibsværft inviterer til ”Akvavitregatta”.  Privatfoto

Et enligt træskib på havnen i Hobro. I pinsedagene forventes der rykind af op mod 90 lignende skibe, og allerede i Kristi himmelfarts-ferien tages der forskud på pinsens store træskibsstævne, når Hobro Træskibsværft inviterer til ”Akvavitregatta”. Privatfoto

MARIAGERFJORD:Med cirka 90 træskibe og omkring 500 besætningsmedlemmer tilmeldt er der udsigt til noget af en sejlerfest, når havnen i Hobro i dagene 1. til 4. juni lægger kajplads til Træskibssammenslutningens årlige pinsestævne.

- Jeg er i hvert fald ovenud tilfreds, erklærer kommunens borgmester Mogens Jespersen, der på vegne af kommunen, "Noget for livet" og Visit Mariagerfjord er vært for det store træskibsarrangement.

Allerede i de kommende dage begynder de første sejlskibe at indfinde sig, når Peter Leth fra Hobro Træskibsværft inviterer til for-arrangement med den tillokkende titel "Akvavitregatta".

Det er en minipendant til "Romregattaen", som i samme weekend afholdes i Flensborg.

- Jeg har valgt at indbyde interesserede skibe til at tyvstarte og sejle herop i god tid og fejre det med hyggeligt samvær, forklarer den lokale værftsejer.

Selve pinsestævnet skydes for alvor i gang 1. juni. Startende i Hadsund, hvor mellem 15 og 20 skibe vil kunne studeres nærmere på havnen torsdag aften.

Til lejligheden vil der være underholdning ved Skipper Skæg, Mariagerfjord Kulturskole og Fjordens Tyrolere, og den lokale ungdom vil desuden i aftenens løb kunne boltre sig ombord på det såkaldte "legeskib", som sommeren igennem sejler de danske farvande tynde med fokus på leg og formidling af forskellige legeaktiviteter.

Fredag 2. juni flytter festen til Hobro - bl. a. med årets X-Factor vinder Morten Nørgaard som et af trækplastrene.

Morten optræder på Store Torv i forbindelse med Hobro Handels open by night-arangement, og på havnen vil der - ligesom i Hadsund dagen forinden - være underholdning ved Skipper Skæg og Fjordens Tyrolere.

Lørdag kulminerer træskibsstævnet med officiel åbning, festfyrværkeri, "marsvinejagt" i småbåde, præsentationssejlads, åbent hus på de fleste af træskibene og forskellige underholdende indslag fra scenen ved Himmerlands Teater og i Det Gule Pakhus ved Maritimt Kulturcenter.

Lørdagens store afslutningsfest er først på aftenen udelukkende for deltagere og særligt indbudte, men fra kl. ca. 21.30 vil der for alle være adgang til musik og dans i selskab med det lokalt forankrede band "Starturn", inden træskibene søndag stævner ud af fjorden igen - med kurs mod de hjemlige havne.

Hvis man ellers kan regne med meteorologerne, skulle det blive godt sommervejr i næste uge, og det giver yderligere næring til borgmesterens optimisme forud for træskibsstævnet.

- Når vi bruger så mange kræfter på en stor event, betyder vejret rigtig meget, og derfor glæder det mig også, at vejrudsigterne er positive, så vi forhåbentlig kan vente rigtig mange mennesker på havnene i pinseugen.

- Vi vil i hvert fald lægge os i selen for at være gode værter og give vores gæster en super oplevelse, lyder det fra Mogens Jespersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst