Skoler kaster håndklædet i ringen: Ingen HTX fra 2018

Erhvervsskolerne Aars og Mariagerfjord Gymnasium opgiver at tilbyde HTX

Line Lykkegaard Skou
I sommer trak Tech College sig ud af samarbejdet med Mariagerfjord Gymnasium om at tilbyde HTX i Hobro. Arkivfoto: Morten Bang Justesen
Ungdomsuddannelse 7. november 2017 08:53 - Opdateret 7. november 2017 09:36

MARIAGERFJORD: Det bliver alligevel ikke muligt at tage en HTX-uddannelse på Mariagerfjord Gymnasium fra næste år. Erhvervsskolerne Aars og gymnasiet var ellers gået sammen i et forsøg på at skabe en model, så gymnasiet i Hobro kunne fortsætte med at udbyde en HTX-linje, efter Tech College i sommer trak sig ud af et samarbejde med gymnasiet i Hobro.

Men det er ikke lykkedes at få økonomi i projektet. Dermed skal unge i Hobro og resten af fjordkommunen til Aars, Aalborg eller sydpå til Viborg, Skive eller Randers for at læse en HTX.

- Det er brandærgerligt

Det økonomiske grundlag var fra starten spinkelt, men helt ind i denne uge har de to skoler forgæves vendt og drejet forskellige løsningsmodeller. At økonomien ikke kan hænge sammen, skyldes dels, at elevtallet på HTX-linjen i Hobro ikke er ret stort, skriver de to skoler i en fælles pressemeddelelse. Dertil kommer besparelserne på uddannelsesområdet.

- Desuden har der i finanslovsforslaget også været oplæg til, at udkantstillæg og lokalskoletillæg skulle understøtte udbud af uddannelser i de tyndere befolkede områder. Men disse tillæg er ministeriet ikke indstillede på at udbetale, til trods for at Mariagerfjord er udpeget som udkantsområde, lyder det endvidere fra de to skoler.

- Jeg synes selvfølgelig, det er brandærgerligt, for vi mener selv, at vi har haft et godt og værdifuldt uddannelsestilbud til unge i Mariagerfjord Kommune. Fremover må de desværre køre langt mod syd eller nord, hvis de vil have en htx-uddannelse, siger rektor på Mariagerfjord Gymnasium, Jette Engelbreth, der understreger, at beslutningen ikke får nogen betydning for skolens nuværende HTX-elever, der kan fortsætte deres uddannelse på gymnasiet i Hobro.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...