Marianne Christiansen fik flest stemmer

Som ventet kommer der nu en anden valgrunde til biskopvalget i Haderslev Stift - den endelige afgørelse kommer tirsdag 23. april

Marianne Christiansen fik 41 pct. af stemmerne i første valgrunde til biskopvalget i Haderslev Stift. Arkivfoto

Marianne Christiansen fik 41 pct. af stemmerne i første valgrunde til biskopvalget i Haderslev Stift. Arkivfoto

HADERSLEV:Som ventet blev biskopvalget i Haderslev Stift ikke afgjort i første valgrunde, der sluttede med optælling i eftermiddag, tirsdag.

Ud af de 1333 valgberettigede havde 1223 stemt, og derfor skulle en kandidat opnå 612 stemmer for at være valgt i første valgrunde, oplyser stiftskontorchef Lars Chr. Kjærgaard.

Det var der ingen, der gjorde, men sognepræst Marianne Christiansen, Løgumkloster, fik 502 stemmer eller 41 pct. af de afgivne stemmer.

Hun skal nu ud i en anden valgrunde sammen med valgmenighedspræst Peter Hedegaard, Holstebro, der fik 247 stemmer. Dette valg afgøres med optælling tirsdag 23. april, hvorefter indvielsen af biskoppen finder sted i Haderslev Domkirke søndag 12. maj.

49-årige Marianne Christiansen er datter af den tidligere biskop over Aalborg Stift Henrik Christiansen, og hun har bl.a. været sognepræst i Skørping-Fræer Pastorat 1993-2004, provst over Hadsund Provsti 1997-2004 og sognepræst i Thisted Pastorat 2005-11. Siden 2011 har hun været sognepræst i Løgumkloster Pastorat.

Marianne Christiansen var også kandidat ved valgene af biskop i Ribe Stift 2003 og Aalborg Stift 2010.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.