Marie Krarup: Jeg har intet at undskylde

Marie Krarups bastskørt-beskrivelse af New Zealands maorier var ment som satire, hævder hun.

Marie Krarup: Jeg har intet at undskylde

Marie Krarup fra Dansk Folkeparti svarer nu igen på kritikken af, at hun i et blogindlæg har hånet New Zealands oprindelige befolkning, maorierne.

Krarup besøgte for nylig New Zealand sammen med Folketingets Forsvarsudvalg, og som led i besøget overværede udvalgets medlemmer en maori-velkomsthilsen.

Det fik efterfølgende Marie Krarup til at skrive, at hun havde følt sig "som en idiot", og at ritualet bestod af "en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori".

Krarups indlæg er for længst nået frem til New Zealand, hvor hun nu beskyldes for at håne den oprindelige befolkning og deres skikke.

Men det var alt sammen satire, som der ikke skal undskyldes for, skriver hun nu.

- Mit humoristiske blogindlæg om mine indtryk fra en rejse med forsvarsudvalget til New Zealand fører nu til, at nogen opfordrer mig til at forlade forsvarsudvalget. Andre ønsker, at jeg undskylder det, jeg skrev, skriver Marie Krarup på Facebook og fortsætter:

- Det kan de glemme alt om.

Marie Krarup påpeger desuden, at hendes humoristiske sans også har kastet takkebreve af sig fra New Zealand. Breve, hvor Krarup får ros for at have "brudt et tabu, som ingen på New Zealand selv tør røre ved", skriver hun.

-Alle er velkomne til at være uenige i det, jeg skrev. De må også gerne være forargede. Debat og uenighed er demokratiets salt, hedder det fra Marie Krarup.

Hun skrev søndag på Facebook, at hun føler sig misforstået med sit blogindlæg, og at hun på ingen måde ser ned på den oprindelige befolkning.

- Det gør jeg naturligvis ikke, skrev hun.

- Maorierne har deres egen kultur og sprog, og det skal de naturligvis have lov til, lød det søndag fra Dansk Folkepartis forsvarsordfører.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.