Mariehønen synes, det er en spændende ide

Det åbner op for nytænkning, siger souschef

JERUP:Muligheden for at indføre forældrebetalte madordninger i børnehaverne, er en spændende ide, der helt klart åbner op for nytænkning i forhold til den traditionelle madpakke. Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra souschef i børnehaven Mariehønen i Jerup, Anne-Lise Hansen. - Men der skal være noget andet i det end det, at forældrene dermed slipper for at smøre madpakker, tilføjer hun. Det andet kan være en pædagogisk indfaldsvinkel til mad - og madkultur i det hele taget. - Det vil i højere grad end i dag give os anledning til at tale med børnene om mad. Hvor kommer de forskellige madvarer fra, hvordan er de tilberedt, og hvad indeholder maden - det kunne være nogle af de pædagogiske aspekter. Og så må det gerne være mad fra andre lande og kulturer, siger Anne-Lise Hansen. Forældremøde Den forældrebetalte madordning er så ny, at Mariehønens ansatte og forældre slet ikke har talt om mulighederne endnu, men institutionen lægger nu op til at tage emnet til debat på næste bestyrelsesmøde. - Dernæst regner vi med at tage madordningen op på et forældremøde, så vi kan få en fornemmelse af, om det er noget, forældrene er interesserede i, fortæller en af forældrerepræsentanterne i Mariehønen, Malene Larsen. Hendes umiddelbare vurdering er, at forældregruppen vil være delt i to lige store grupper - for og i mod. - Jeg tror bestemt gerne, at mange forældre vil betale sig fra at smøre madpakker, når man så ved, at børnene får en god kost i børnehaven, men det er klart, at der også er et økonomisk aspekt i det. Hvis det er for dyrt og belaster den daglige husholdning for meget, tror jeg, interessen bliver minimal, siger Malene Larsen. Ikke hver dag Souschef Anne-Lise Hansen tror på, at Mariehønen i fremtiden kommer til at tilbyde børnene mad ude fra, men hun tvivler på, at der bliver serveret varm mad for børnene hver dag. - Jeg vil tro, at der kan blive tale om, at vi nogle dage om ugen tager imod den mulighed, vi nu får, ved at få et alternativ til leverpostejsmadderne, vurderer Anne-Lise Hansen. Hun understreger, at en af sidegevinsterne ved at kunne servere anderledes mad for børnene kunne være, at børnene får et andet forhold til mad, som de måske på forhånd ikke kender. - Mange er meget glade for madpakkerne, men hvis vi kunne få nogle spændende retter på menuen, kunne det være, at børnene selv begynder at interessere sig for, at en madpakke kan være andet end leverpostej og spegepølse, siger Anne-Lise Hansen.