Marineret laks med appelsin-chili sirup

{ 400 g fersk laksefilet { 1 spsk. salt { 2 spsk. sukker { 1/2 tsk. hvid stødt peber { 1/2 tsk. tørret stødt ingefær { Saft og fintrevet skal af en lime Laksen skal gerne have været frossen i min. 24 timer, så laksefilet fra supermarkedet er meget velegnet. Alle de tørre ingredienser blandes og drysses med rund hånd på laksefileten (2/3 delen af blandingen), denne sættes på køl i min. 12 timer. Fileten tages ud, og den dryppes med saften og skallen, og derefter drysses den med resten af blandingen. Bør stå min. 12 timer igen på køl. Appelsin-chili sirup{ Saft og skal af to appelsiner { 2 spsk. sukker { 1 fed hvidløg { 1 rød chili uden kerner og frøstok { Lidt ingefær - frisk eller tørret Saft, skal, hvidløg, sukker, ingefær og finthakket chili koges til en sirupsagtig konsistens og smages eventuelt til med limesaft og ekstra sukker. Laksen skæres i tynde skiver og anrettes med lidt lækre små salater vendt i god olie og siruppen.