Udland

Mario Draghi: Euroen står fast

ECB-chef Mario Draghi siger, at den økonomiske vækst fortsat vil være lav, men at euroen på trods står fast.

Mario Draghi: Euroen står fast

Eurozonens økonomiske vækst er lav, og de usikre udsigter skal vejes op mod tilliden til den økonomiske blok. Det siger chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, torsdag, efter at ECB har frosset renten.

- Den økonomiske vækst i euro-området forbliver lav, siger Draghi på et pressemøde i sine indledende bemærkninger, efter ECB's beslutning om at opretholde den rekordlave lånerente på 0,75 procent.

Han understreger også, at euro-krisen ikke vil komme til at ødelægge valutablokken. Han meddeler, at der vil komme yderligere tiltag for at understøtte eurozonen.

- Euroen er irreversibel, siger han og bemærker, at finansmarkeders spekulation mod euroen og dens overlevelse pressede offentlige låneomkostninger op i et helt uacceptabelt niveau.

Derfor agter ECB "at foretage egentlige markedsoperationer i et omfang, som gør det muligt at nå bankens mål," siger han og tilføjer, at oplysninger om foranstaltningerne vil blive udarbejdet "i løbet af de kommende uger".

Samtidig understreger Draghi, at den fremtidige redningsfond i eurozonen ikke skal betragtes som en bank, der på den nuværende baggrund kan udlåne ECB-midler for at hjælpe forgældede lande.

- Den nuværende udformning af Den Europæiske Stabilitetsmekanisme (ESM) gør det ikke muligt at anerkende den som en passende modpart for ECB's lånetransaktioner, siger Draghi.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.